20 Ekim 2017 12:22

Erdoğan'dan, Rakka'daki Öcalan posteriyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Rakka’da Öcalan posterlerinin asılmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan D 8 Zirvesi kapsamında düzenlediği basın toplantısında Rakka’da Öcalan posterlerinin asılması ile ilgili açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şöyle: "Rakka'da terörist başının posterini orada bir yere asmışlar. Bunu Amerika nasıl izah edecek. Lafa geldiği zaman 'PKK terör örgütüdür' diyorsun. Avrupa Birliği üyesi ülkeler 'terör örgütüdür.' diyor. Aynı şeklide terörist başının posterini astılar ve polis te oradan seyrediyor. Bunu neyle izah edecekler? Terörle mücadelede dayanışma bu mu? Ama biz ikili görüşme yaptığımız zaman diyorlar ki; 'biz terörle mücadelede yanınızdayız' İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz. Yanımızda olsanız polisinizle bunları korumazsınız. Almanya'da polis eşliğinde yürüyüş yapıyorlar. Dürüst değiller. Ben kendilerini önce dürüst olmaya davet ediyorum. Ondan sonra kalkıp zaman zaman bazı talepte bulunmasınlar. Bilsinler ki; her şeyin bir karşılığı vardır." 

Binali Yıldırım ise şunları söyledi, “Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD’nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi görmek istiyor bunu merak ediyoruz. PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası Amerika-Türkiye müttefik ilişkisine en büyük zararı vermektedir. Dolayısıyla bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin, Suriye’nin geleceğini de tehlikeye atıyor.” 

ABD'den Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının Rakka'da açılmasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada "Böyle sembollerin sergilenmesini onaylamıyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Vatandaşı döven polise iyi hal indirimi

SONRAKİ HABER

Okulda müdür yardımcılarına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...