31 Temmuz 2012 10:18

ÇMO, Bakanlığa kirli suları sordu

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO), ‘Ankara suyu damacanadan temiz’ diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ‘Su temizse neden bakanlıkta damacana kullanılıyor?’ diye sordu.Son günlerde damacana suyun kalitesi ile ilgili yapılan tartışmalara karşı ÇMO’dan yapılan açıklamada, suların kirliliği &ls

ÇMO, Bakanlığa kirli suları sordu
Paylaş

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO), ‘Ankara suyu damacanadan temiz’ diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ‘Su temizse neden bakanlıkta damacana kullanılıyor?​’ diye sordu.

Son günlerde damacana suyun kalitesi ile ilgili yapılan tartışmalara karşı ÇMO’dan yapılan açıklamada, suların kirliliği ‘malumun ilanı’ ve ‘trajik’ olarak değerlendirildi. Açıklamada, gelinen noktanın bakanlığın çevre sorunlarını halk sağlığından bağımsız gören tutumunun bir sonucu olduğu ifade edildi.

SU TEMİZSE NEDEN PARA HARCIYORSUNUZ?

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ankara’nın musluk suyunun temiz olduğunu ve ölçümlerin yapıldığını belirtmesine rağmen, kendi bakanlığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Merkez Binası’nda, taşra teşkilatlarında ve bağlı kurumlarda damacana su kullanıldığına dikkat çekildi.

SULAR NEDEN KİRLİ?

Açıklamada suların neden kirli olduğuna dair bilgi verildi. Açıklamaya göre, damacana firmalardan bazıları kaynak, yeraltı veya yüzeysel sulardan alırken, çoğunlukla arıtma yöntemleri kullanmıyor. Sorun, su damacanaya konulmadan, paketlenmeden önce başlıyor. Açıklamada, yeraltı suların kirliliğine de dikkat çekilerek, Bakanlığın çevresel denetimleri kamu kurumu bilinci ile gerçekleştirmesi konusunda uyarı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saldırılar münferit değil

SONRAKİ HABER

100 gün geçti değişen bir şey yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...