20 Ekim 2017 10:52

Devletin koruyamadığı Esra Gövem'in katiline müebbet hapis

Koruma kararına rağmen boşandığı eşi tarafından öldürülen Esra Gövem davasında, katil Tolga Yavaşer ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Paylaş

Boşandığı eşi Tolga Yavaşer’in sürekli tehdit ve tacizlerine maruz kaldığı için hakkında koruma kararı verilen ancak karara rağmen Tolga Yavaşer tarafından öldürülen Esra Gövem davasının karar duruşması görüldü. Esra Gövem'i 29 Mayıs 2016’da öldüren Tolga Yavaşer müebbet hapse mahkum edildi.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu yargılanan Tolga Yavaşer’e hiçbir ceza indirimi uygulanmadan 'tasarlayarak cinayet işleme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken Esra’nın öldürülmesinde abisine yardım ve yataklık ettiği suçundan yargılanan kardeşi ise beraat etti.

Esra Gövem’in avukatları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını olumlu olarak değerlendirirken, beraat kararını da Yargıtay’a taşıyacaklarını açıkladı.

ESRA'NIN DAVASINA TARAFIZ

Saat 10.00'da başlaması beklenirken yoğunluk nedeniyle 14.00'a ertelenen duruşma öncesi Burhaniye Adliyesi bir araya gelen Bağımsız Körfez Kadın Platformu adına açıklamayı Pervin Çağlayan okudu.

Çağlayan, "Esra'nın davasına taraf olduğumuz için bugün buradayız. Bizler başka Esra' lar olmasın desek de, 2017'nin ilk dokuz ayında erkekler 211 kadın ve kız çocuğunu öldürdü. Üstelik koruma kararlarına rağmen öldürülüyor kadınlar." dedi.

MÜFTÜLÜK YASASINA TEPKİ

Toplumsal ve siyasi baskılarla, kadın-erkek eşitsizliğinin kanıksatıldığını belirten Çağlayan açıklamasın şöyle devam etti:

"'İsteseniz de istemeseniz de bu yasa meclisten geçecek' dedikleri 'Müftülük Yasası' olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile erkeğe birden fazla kadınla evlenme hakkı doğacak, çocukların cinsel istismarı ve çocuk yaşta evlenme kolaylaşacak, kadınlar mal paylaşım hakkından mahrum edilecektir. Yine bu yasa, anayasanın değişmez ilkelerinden olan 'laiklik' ilkesine aykırı olup, denetimsiz imam nikahını toplumda meşrulaştırma yoluna götürecektir. Şiddetin kadın-erkek eşitsizliğinin bir sonucu olduğunu görmezden gelen Mağdur Hakları Yasası şiddet karşısında kadını güçlendirmez. İçinde yaşadığımız koşullarda kadınlara özel, güçlendirici ve koruyucu yasal düzenlemeler yapılmadan,bitmek bilmeyen kadın cinayetleri ve şiddet engellenemez." (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eşcinsel turistler gözaltına alındı, sınır dışı edildi

SONRAKİ HABER

Yürüyüşe başlayan cam işçileri dayanışmaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa