20 Ekim 2017 11:02

Yüksel Caddesi’nde 9 gözaltı

Yüksel Caddesinde 346 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde polis 9 kişiyi darbederek gözaltına aldı. 

Paylaş

Yüksel Caddesinde 346 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. Eylemde 9 kişi darp edilerek gözaltına alındı. 

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 224'üncü güne girerken destek amaçla Yüksel Caddesinde başlatılan “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 346’ncı gününe girdi. İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak için Konur Sokak'ta toplanan grubun, Yüksel Caddesine geçişine polis izin vermedi. Bunun üzerine polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen grup, "Açlık grevinin 224'üncü gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak, "Nuriye, Semih onurumuzdur" sloganı attı.
 
Pankart açılması üzerine müdahale eden polis 9 kişiyi darp ederek gözaltına alırken, açılan pankartta yırtıldı. 

YÜKSEL'DE 11 GÖZALTI: SEMİH'İN TAHLİYESİNE KATLANAMIYORLAR

Yüksel Caddesinde 346 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde yapılmak istenen basın açıklamasına çok sert şekilde müdahale eden polis 11 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 
 
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 226'ncı güne girerken hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 346'ncı güne girdi. Bugün Gülmen ve Özakça'nın görülen duruşmasında Semih Özakça için çıkan tahliye kararının ardından polis müdahalesi olağanüstü bir hal aldı. Her gün yapılan eylemlerde olduğu gibi bugün de İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için toplanan destekçilerin Yüksel Caddesine geçişine izin verilmedi. Normalde kalkanlar eylemcilerin Yüksel Caddesine geçmemesi için kullanılırken bugün kalkanlar ile eylemcilerin dört yanı sarılarak eylemcilerin "kaçmaması" sağlandı.

'SEMİH'İN TAHLİYESİNE KATLANAMIYORLAR'

Kalkanlar arasında bırakılan eylemciler yerlere yatırıldıktan sonra darp edildi. Darp edildikten sonra kalkanların gözaltı aracına yakın kısmı açılarak eyleme katılan 11 eylemcinin tamamı gözaltına alındı. Sokak tamamen yaya trafiğine de kapatılırken kimsenin geçişine izin verilmedi. Eylemciler gözaltına alınırken "Semih'in tahliye kararına katlanamadıkları için böyle yapıyorlar" diye bağırdı (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Tütüne düzenleme değil yasak getiriliyor

SONRAKİ HABER

Eşcinsel turistler gözaltına alındı, sınır dışı edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...