20 Ekim 2017 10:53

Yıldırım: Tütüne düzenleme değil yasak getiriliyor

Adıyaman'da Tütüncüler Pazarı'nı ziyaret eden HDP Milletvekili Behçet Yıldırım, tütüne yasal bir düzenleme değil yasak getirildiğini söyledi. 

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, kentteki tütüncü pazarını ziyaret ederek üretici ve satıcıların sorunlarını dinledi. Tütüncülerden yoğun ilgi gören Yıldırım, Adıyaman tütününe getirilenin yasal bir düzenleme değil, yasalarla getirilen bir yasaklama olduğunu, HDP'nin sonuna kadar tütüncülerin yanında olacağını ifade etti. 
 
Sanayileşmenin çok az olduğu ve işsizliğin yoğun olduğu kentin en büyük geçim kaynağının tütün olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Yasa daha Meclis’ten geçmeden tütün satışını büyük ölçüde etkiledi. Büyük şehirler başta olmak üzere birçok ilde tütün satan iş yerlerine yapılan baskınlar, Adıyaman tütüncülerini tedirgin etti. TBMM’de Salı günü tütün yasasını ilgilendiren 68 ve 69'uncu maddeler görüşüldü. İyileşmelerin yapıldığı söyleniyor. Böyle bir şey yok. Bu yasa geçerse tütün piyasası biter” diye belirtti.

YASA GEÇMEDEN ETKİLENDİLER

Bu işin birinci derecede muhatapları olan üretici ve satıcılar ile görüşmek için pazarı ziyaret ettiklerini ifade eden Yıldırım,  şöyle devam etti: "Burada yaptığımız görüşmelerde görüyoruz ki her defasında tonlarca satılan tütün bugün rağbet görmüyor. Bunun nedeni ise diğer illerde tütün satan iş yerlerine yapılan operasyonlar. Burayı etkilemiş vatandaş mağdur bir durumda. Adıyaman tütününe getirilen yasal bir düzenleme yok. Aslında yasalarla gelen bir yasaklama var.” 

'HALKIN YANINDAYIZ'

Yapılacak her türlü hak arama eyleminde halkın yanında yer alacaklarını ve onlarla birlikte omuz omuza mücadele edeceklerini belirten Yıldırım,  "Adıyaman halkının alın terine ve emeğine sahip çıkacağımızı belirtmiştik. Bundan sonrada her alanda ve eylemde halkla birlikte bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. (Adıyaman/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

SDG: Kenti Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceğiz

SONRAKİ HABER

Yüksel Caddesi’nde 9 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...