20 Ekim 2017 10:46

SDG: Kenti Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceğiz

SDG Sözcüsü Telal Silo Rakka’nın IŞİD’den tamamen geri alındığını belirterek kenti Rakka Sivil Meclisi’ne, devredileceğini açıkladı.

Paylaş

Suriye Demokratik Güçlerni (SDG), basın toplantısıyla Rakka’nın IŞİD’den tamamen kurtarıldığını duyurdu. Kent merkezindeki stadyumda yapılan açıklamaya Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Mansur Selûm, Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eş Başkanı Foza Yusuf, Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed, Rakka Sivil Meclisi, Minbic Demokratik Sivil Meclisi, Kuzey Suriye’nin çeşitli kurum ve örgütlerinin temsilci ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı. 

SDG Sözcüsü Telal Silo’nun yaptığı açıklamayı çok sayıda gazeteci takip etti. 
 
Açıklamayı yapan SDG Sözcüsü Telal Silo Rakka’nın tamamen IŞİD’den geri alındığını belirterek, SDG olarak, Rakka’nın yönetimini Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceklerini söyledi. Kentteki sivillerin güvenliğini sağlanması için de güvenliği Rakka İç Güvenlik Güçlerine teslim edeceklerini vurgulayan Silo “Eyaleti tüm sınırlarıyla birlikte tüm tehditlere karşı koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Rakka eyaleti halklarını kendi geleceklerini inşa etmeleri için merkezi olmayan demokratik Suriye temelinde koruyacağımızı belirtiyoruz. Böylece kent halkı kendi kendini yönetecektir” dedi.
 
Barışı seven tüm güçlere, devletlere ve uluslararası insan hakları örgütlerine kentin yeniden inşa çalışmalarında yer almaya, kentin talan kalıntılarından temizlenmesine yardımcı olmaya çağıran Silo, “Şu an önümüzde başka bir görev var ve o da kente geri dönüşlerin sağlanması ve kentte huzur ve güvenliğin sağlanmasıdır. Bu da dayanışma ve yardımlaşma ile sağlanacak. Bu temelde; Rakkalı Kürt, Arap, Türkmen, Süryani, vb. tüm yurttaşlara birlik içinde kentlerini yeniden inşa etme çalışmalarına aktif katılmaya ve bu zengin kentin geliştirilmesi ve kalkındırılması için herkesin içinde temsilini bulabileceği yönetimlerini kurmaya çağırıyoruz” dedi.

RAKKA SİVİL MECLİSİ: BÜTÜN RENKLER BURADA  

Kentin bugün kendilerine devredildiğini belirten Rakka Sivil Meclisi Eşbaşkanı Leyla Mistefa ise, SDG güçlerinin kenti kendilerine bıraktığını söyledi. Rakka’nın tüm halkları ve bölge aşiretleriyle kentte olduklarını ifade eden Mistefa, IŞİD'in  tüm dünya için bir tehdit olduğunu kaydetti. Bu tehdidin kendi başkentinde yok edildiğinin altını çizen Mistefa, “Rakka’da ağır bir savaş oldu. Büyük bir direniş sergilendi. Bugün kent askeri güçler tarafından bize devredildi. Daha önce söylediğimiz gibi Rakka’nın bütün renkleri bugün burada yer alıyor. Tüm halklar el ele vererek, kentte yeni bir yaşamı öreceğiz. Yeni bir anlayışla kentimizi yönetmeye başlayacağız” diye konuştu.(Rakka/MA)
 
{{322437}}

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen Helin Palandöken’in babasından mektup var

SONRAKİ HABER

Yıldırım: Tütüne düzenleme değil yasak getiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...