20 Ekim 2017 10:08

'70 yaşındaki Müezzin Yusuf Süne neden gözaltına alındı?'

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 70 yaşındaki gönüllü müezzin Yusuf Süne'nin gözaltına alınmasını TBMM'ye taşıdı.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 70 yaşındaki gönüllü müezzin Yusuf Süne'nin evine yapılan baskınla kelepçelenerek gözaltına alınmasını TBMM'ye taşıdı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Beştaş, "Yusus Süne ile birlikte gözaltına alınan diğer kişilerinde yine aynı mahallede berberlik,şoförlük yapan yurttaşlar olduğu edinilen bilgiler arasındadır" dedi. 

Beştaş, Gül'e şu soruları yöneltti:

"-Adana merkezli 34 kişinin gözaltına alındığı operasyon hakkında bilgi sahibi misiniz?

- Bahse konu gözaltı operasyonu ihbar neticesinde mi gerçekleşmiştir?

- Kendi halinde bir müezzin olan 70 yaşındaki yurttaşın “terörist” olarak gözaltına alınması ne anlama gelmektedir? 

- Suçu sabit olamayan, hakkında ihbar dışında bir delil bulunmayan kimselerin ihbarlarla gözaltına alınıp tutuklandığı bir ülke gerçekliği neye delalet etmektedir? Türkiye artık bir hukuk devleti değil midir?

- Yusuf Süne hakkında ihbar dışında başka bir delil var mıdır? Şayet yok ise hangi gerekçe ile gözaltına alınmıştır?

- Yusuf Süne gibi hiçbir suç dahli olmayan kimselerin dahi gözaltına alınmaya başlandığı bir süreç ile ne amaçlanmaktadır?

- Adalet Bakanı olarak ihbarlara dayalı gözaltlılarda haksız gözaltı işlemlerinin önüne geçmek için aldığınız tedbirler var mıdır? Olaşacak olan mağduriyetleri nasıl önleyeceksiniz?"

Avukat Tugay Bek, Yusuf Süne ile yaptığı görüşmeyi Evrensel'e yamış ve görüşmenin detaylarını şu ifadelerle aktarmıştı: "Devletin başındakiler bol bayraklı, bol ‘kahrolsun’lu toplantılarda mikrofonu kapıp “Son terörist yakalanıp ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek” diye nutuk atıyorlar. Asla sonu gelmeyecek ama benim emniyette gördüğüm “son terörist” gönüllü müezzinlik yapan yetmiş yaşındaki Yusuf Süne’ydi. Moral vermeye çalıştığım, sohbet ettiğimiz Yusuf Amca, “Bizler Kürt olduğumuz için buradayız ama zulümle abat olanın akıbeti berbat olur” diye uğurladı beni." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

7 kişinin öldüğü göçüğe dair gözaltına alınanlar serbest!

SONRAKİ HABER

Öldürülen Helin Palandöken’in babasından mektup var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...