İstifası istenen Recep Altepe: Görevimize devam ediyoruz

İstifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 'Görevimize devam ediyoruz' dedi.

20 Ekim 2017 08:39
Paylaş

İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, ‘Görevimize devam ediyoruz’ dedi. Başbakan Binali Yıldırım  ise "Arkadaşlarımız gereğini yaacaktır. Buna inanıyorum" dedi. Altepe'ye yakın kaynakların ise "Konuşmasının yanlış anlaşıldığını, pazartesi yapacağı toplantı ile istifasını açıklayacağını söylediğini" iddia etti. 

İstifası istenen isimler arasında yer aldığı öne sürülen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek’ten İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Altepe, “İşimizin başındayız. Görevimize devam ediyoruz” dedi.

Altepe, Atatürk Havalimanı'nda ikinci kez gazetecilerin sorularını yanıtladı. Recep Altepe, "İstifanız istendi mi?" sorusuna  "Benim öyle birşeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya geri dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu an açıklanacak birşey yok. Görevimizin başındayız" diye cevap verdi.

Altepe, "Cumhurbaşkanıyla görüşmeniz oldu mu?" şeklindeki soruya ise  "Şu an birşey yok olursa açıklarız. Şu an herhangi  birşey yok" yanıtını verdi. "İstifanız istendi mi" sorusu üzerine ise Altepe, "Herhangi bir konu gelişirse açıklama yaparız" dedi.

BİNALİ YILDIRIM: ARKADAŞLARIMIZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR

Başbakan Binali Yıldırım da, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin açıklamasının ardından "Arkadaşlarımız gereğini yapacaktır. Buna inanıyorum" dedi. 

Abdullah Öcalan'ın posterinin Rakka'daki meydana asılmasıyla ilgili soru üzerine Başbakan Yıldırım, "Bunu bizden ziyade ABD'nin değerlendirmesi gerekir. Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi bekliyorlar. PKK bölücü başının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası ABD, Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir. Bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor Suriye'nin de geleceğini tehlikeye atıyor" diye cevap verdi.

ABD vize krizinin sorulması üzerine de Başbakan Yıldırım, "Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar. Ümit ederim konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

BAŞKAN ALTEPE'NİN ÇEVRESİNDEKİ İSİMLER: PAZARTESİ GÜNÜ İSTİFASINI AÇIKLAYABİLİR

DHA'nın iddiasına göre; Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, yakın çevresine pazartesi günü istifa edeceğini söyledi. Bosna Hersek'ten dönen Altepe, döndüğü gece içerisinde hiç bir törene katılmadı. Başkan Recep Altepe'nin yakınlarına, pazartesi günü düzenleyeceği bir basın toplantısı ile istifasını duyurmayı düşündüğünü söylediği belirtildi.

'AÇIKLAMASI YANLIŞ ANLAŞILDI, HALEN GÖREVİNDE OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTEDİ'

Altepe'ye yakın kaynaklar, şu bilgileri verdi: "Kendisi, geçtiğimiz çarşamba günü Başbakan ile görüştü. Sonra yurt dışına gitti. Dönüşte yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Halen, görevinin başında olduğunu belirtmek istedi. Kendisi, son anda bir gelişme olmazsa pazartesi günü düzenlenecek bir basın toplantısı ile istifasını duyurabileceğini söyledi."

BAŞKAN ALTEPE: YOK ÖYLE BİR ŞEY

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen isimler arasında gösterilen ve son günlerde resmi törenlere katılmayarak yardımcılarını görevlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursa Park Bahçe Sosyal ve Kültürel Hizmetler AŞ. (BURFAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Memduh Özyıldırım’ın oğlu Yasin Özyıldırım ve Nemide ve Zeki Altun’un kızları Jessika Altun’un nikahına katıldı.

Merinos Parkı Göl tesislerindeki nikahta neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Başkan Recep Altepe genç çiftin nikahını kıyıp mutluluklar diledi. Nikah sonrasında davetlilerle bir süre sohbet edip kendisine ayrılan masada yemek yiyin Recep Altepe, yaklaşık bir saat kaldığı salondan ayrılırken, istifası ile ilgili bilgi almak isteyen DHA muhabirine, “Hayırdır? Yooo! Yok öyle bir şey yok!  Yok abi öyle birşey yok. Sağol. Hayırlı Akşamlar” diyerek makam aracına binip ayrıldı.

‘AKP’Lİ İSE İSTİFA, BAŞKA PARTİLİ İSE KAYYIM’

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan zorla istifa ettirilen ya da istifası istenilen belediye başkanlarını Meclis gündemine taşıyarak sordu: “Vatandaşın bilmeye hakkı var. Belediye Başkanlarının istifa ettirilme sebebi nedir? Tarhan, AKP’nin kendi belediye başkanlarını istifa ettirdiğini kendisinden değilse de kayyım atandığını vurguladı. Tahsin Tarhan “Yıllardır milletin iradesinden dem vurarak siyaset yapanlar, bugün seçilmiş Belediye Başkanlarını istifa ettirmeye zorluyor ve eğer istifa etmezlerse bedelinin ağır olacağı tehdidinde bulunuyor. Hani nere millet iradesine saygı, hani nerede istikrar. Görev süresinin bitimine daha 2 sene varken açıklama yapmadan Belediye Başkanlarının neden görevden alındığını vatandaşların bilmeye hakkı var “ dedi. Tahsin Tarhan “Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli nedenlerle Belediye Başkanları görevden alındı ve yerlerine kayyum atandı. Ancak AKP’li Belediye Başkanları söz konu olunca görevden alma değil istifa ettirme mekanizması çalıştırılıyor. Neden, ne için hiçbir bilgi verilmeden istifaların gelmesi Demokrasi anlayışını öldürmektir “ açıklaması yaptı. 

NE OLMUŞTU?

Erdoğan “metal yorgunluğu” kapsamında AKP’de tasfiye operasyonu başlatmıştı. Bu operasyon kapsamında belediye başkanlarından istifa istedi. Kadir Topbaş’ın 13 yıldır sürdürdüğü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden ayrılması sonrası, aralarında Melih Gökçek ve Recep Altepe’nin de bulunduğu bir dizi isim istifayla anılmaya başlanmıştı. Erdoğan da, “İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır” demişti. 

Tartışmalara dahil olan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç da katılmış ve sosyal medya hesabından ‘Bir Hint Atasözünde denir ki: ‘EĞER BİRİLERİ OTURDUĞU KOLTUKTAN KALKMAKTA SIKINTI YAŞIYORSA KESİNLİKLE ALTINI KİRLETMİŞTİR' diye yazmıştı.  (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Darıca Hayvanat Bahçesindeki kaplumbağa Tuki'ye 'tahmin' eziyeti

SONRAKİ HABER

Kalker ocağı raporu: Kızılırmak’ı Kırklareli’ye bağladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...