Darıca Hayvanat Bahçesindeki kaplumbağa Tuki'ye 'tahmin' eziyeti

Kocaeli Darıca Hayvanat Bahçesinde yaşayan 97 yaşındaki bir kaplumbağaya, maç sonuçlarını 'tahmin etmesi' için eziyet ediliyor.

20 Ekim 2017 08:07
Paylaş

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde bulunan Tuki adı verilmiş kaplumbağa, bakıcılarının eğlencesi ya da popülerlik hevesi uğruna eziyet görüyor. Tuki'nin maç sonuçlarını tahmin ettiğini iddia eden hayvanat bahçesi görevlileri, yaşlı hayvanı da bu iş için zorluyor.

TUKİ, DERBİ MAÇLARIN SONUÇLARINI TAHMİN EDİYORMUŞ

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde yaşayan ve Tuki adı verilmiş olan 97 yaşındaki kaplumbağanın maçları tahmin ettiği iddiasını dile getiren, hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen Aydın. Aydın, Doğan Haber Ajansında yer alan röportajında, yaşlı hayvanın bir özelliği olduğunu ve özellikle derbi maçların sonuçlarını doğru tahmin ettiğini iddia ediyor. Eğitim ve Pazarlama Müdürü, bu iddiasını desteklemek için de "Tuki geçen seneki iki karşılaşmanın sonucunu doğru bildi" diye ekliyor.

Darıca Hayvanat Bahçesindeki Tuki adlı kaplumbağa (Fotoğraf: DHA)
Bakıcı, sopayla vurarak Tuki adlı kaplumbağayı kutulara zorla yönlendiriyor

KAPLUMBAĞAYA EZİYETİN ADI 'TAHMİN'

Fakat görüntülerde de görüldüğü üzere yaşlı kaplumbağa, önüne konulan ve üzerlerinde futbol takımlarının logoları bulunan kutularla ilgilenmiyor ve başka yöne ilerliyor. Bunun üzerine Tuki'nin yanında duran görevli, elinde tuttuğu büyük bir sopa ile Tuki'nin kabuğuna seri bir şekilde vurarak hayvanı kutulara doğru yönlendiriyor. Tuki de sopa darbeleri kesilene kadar ilerlemek zorunda kaldığı için ne olduğunu bilmediği iki kutunun önünde durmuş oluyor. 

Verdiği röportajda bu sonucu keyifle açıklayan hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen Aydın, "Biz sadece 2 tane kutu koyup onun bir tercih yapmasını bekliyoruz. Uzun süre Galatasaray'a doğru yürüdü daha sonradan ortada durdu. Biz de Tuki'nin düşüncesinden yola çıkarak bunu beraberlik diye yorumladık. Tuki'nin hafta sonu oynanacak derbi için söylediği sonuç beraberlik" dedi. (HABER MERKEZİ)

Darıca Hayvanat Bahçesinde yaşayan Tuki adlı kaplumbağa (Fotoğraf: DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'İthal et fiyatları düşürmüyor, üreticiyi bitiriyor'

SONRAKİ HABER

İstifası istenen Recep Altepe: Görevimize devam ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...