20 Ekim 2017 07:58

Uyuşturucuya ilişkin önergeye AKP’den ret!

'Sentetik uyuşturucuların imalatı, dağıtımı, satışına ilişkin süreçlerin belirlenmesi ve önlenmesi' önergesi AKP'li vekillerin oyları ile reddedildi.

Paylaş

Uyuşturucuyla mücadele konusunda verilen Meclis Araştırma Önergesi AKP oylarıyla reddedildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar indiğine dikkat çekti.  CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel ise AKP'lilerin 3 dakikaya inen konuşma sürelerini uyuşturucuyla mücadele konusunda kullanma gereksinimi bile duymadıklarını söyleyerek tepki gösterdi. 

MHP Grubu’nun, ‘Uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda’ verdiği Meclis Araştırma Önergesi AKP'nin oylarıyla reddedildi. Araştırma önergesinin kabul edilmemesi tepkilere neden oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğünü ve son 10 yılda uyuşturucu kullanımından cezaevinde yatanların sayısının yüzde 400 arttığını kaydetti. Gürer, “Çocuklarımız zehirleniyor. Gelin bu önergeyi kabul edin, birlikte mücadele edelim” dedi. CHP’nin de bu konuda birden çok Meclis Araştırması önerisinin bulunduğunu hatırlatan Gürer, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi’nin, uyuşturucu kullanımıyla ilgili verilerine göre uyuşturucu kullanımı nedeniyle gerçekleşen ölümlerde Türkiye'nin Avrupa birincisi olduğunu söyledi. 

UYUŞTURUCUDAN YATAN HASTA SAYISI YÜZDE 381 ARTTI

Aynı verilere göre son 10 yıl içinde uyuşturucudan yatan hasta sayısının yüzde 381 oranında arttığını belirten Gürer, bunların yüzde 11’inin 15 yaşın altındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Gürer, uyuşturucudan yatan hastaların yüzde 40’ının 15-19 yaş aralığında, yüzde 30’unun 20-24 yaş aralığında ve yüzde 11’nin ise 25-29 yaş aralığında olduğunu söyledi. Sorunun emniyetle, eğitimle, aileyle ve kurulların işbirliğiyle çözülebileceğine dikkat çeken Gürer, “Ne yazık ki kâğıt üzerinde çok şey söylendiği doğru, bununla ilgili yapılanlar da var. Özellikle narkotiğin bu konudaki uzman olan ekiplerinin okullarda ailelere, kurumlara verdiği eğitimler de bulunuyor. Ne var ki bütün bunlara rağmen sorun çok ciddi” diye konuştu.

Okullarda çocukların tuvalete girerek sentetik uyuşturucu kullandığını belirten Gürer, “Okul tuvaletlerinde sentetik uyuşturucu kullanılırken, 10 yaşındaki çocuklarımız zehirlenirken, AKP’nin böyle bir konuya kulak tıkamasına anlam veremiyoruz” dedi. 

AKP'LİLER 3 DAKİKA BİLE KONUŞMADI

Araştırma önergesinin reddedilmesi üzerine söz alan CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, “İç Tüzük değişikliğinden sonra, on dakika olan süre beş dakikaya indi. Adalet ve Kalkınma Partisi üç dakikaya indirdiği süreyi dahi kullanmadı. Yani bu sentetik uyuşturucu konusunda hakkına, payına düşen on dakikadan üç dakikaya indirdiği süreyi kullanmadılar. Üç dakikalık zaman kayıp değil, sentetik uyuşturucu konusunda çıkıp söyleyecek arkadaş, ne söyleyecek? Ve dinlemedikleri konuşmaları oylama sırasında içeriye girip, böyle bir konuda ret oyu kullandılar. Bunun altını çiziyoruz, bunu Türkiye'deki bütün evlat sahibi ailelerin dikkatine sunuyoruz, onları şikâyet ediyorum“ dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş arayan kadın ilana başvurdu, mesajla taciz edildi

SONRAKİ HABER

Müftü nikahı kesmedi: Arabuluculukla boşanmaya engel geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa