20 Ekim 2017 05:53

Ankara’da 5 gazeteci gözaltına alındı

Ankara’da Mezopotamya Ajansı ve Jinnews çalışanı 5 gazeteci gözaltına alındı.

Paylaş

Ankara’da Mezopotamya Ajansı ve Jinnews’in muhabirlerinin evlerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. 5 gazeteci “ihbar” gerekçesiyle gözaltına alındı. 

Ankara’da sabah saatlerinde gazetecilere operasyon yapıldı. Mezopotamya Ajansı muhabiri Selman Güzelyüz ve Diren Yurtsever ile Jinnews editörü Sibel Yükler, muhabirler Duygu Erol ve Habibe Eren’in evlerine polis baskın düzenledi. 
 
Evlerde yapılan aramalardan sonra 5 gazeteci de “hakkınızda ihbar var” gerekçesiyle gözaltına alınarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 
 
Gözaltına alınan muhabirlerin Yüksel Caddesi eylemini takip edenler ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın bugün yapılacak duruşması öncesi olması dikkat çekti.

GÖZALTINA ALINAN GAZETECİLERİN DOSYASINA GİZLİLİK KARARI

Ankara'da gözaltına alınan gazetecilerin dosyasına gizlilik kararı getirildi. 

Gazetecilerin dosyasına gizlilik kararı getirilirken, avukatları sağlık durumlarının iyi olduğu belirtti. 

‘ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI’

Ankara’da gözaltına alınan 5 gazetecinin serbest bırakılmasını isteyen Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu açıklama yaptı. Açıklamada, “Nuriye ve Semih’in duruşmasının görüldüğü şu saatlerde gözaltında olmaları tesadüf değildir” denildi.

“OHAL ve KHK’lerle kadın ajanslarını kapatan, kadın yayıncılığı nezdinde kadınların sesini kısmak isteyenler biliyorlar ki biz kadın gazetecileri gözaltı ve tutuklamalarla susturamazsınız” denilen açıklamada, “Arkadaşlarımız Ankara’da ihraç edilen kadın emekçilerin, tacize ve istismara maruz bırakılan kadınların ve çocukların, Müftülük Yasası’na karşı Meclis kapılarına dayanan kadınların sesi olmuşlardır. Onları Ankara’da kimse sorsanız ‘Gazetecidir’ diyecektir” ifadelerine yer verildi.

Asılsız ihbarlarla gazetecilerin gözaltında alınmasını kabul etmediklerini ve derhal serbest bırakılmaları gerektiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyor ve tüm kadın gazetecileri baskılara karşı dayanışmaya çağırıyoruz.” 

ANKARA KADIN PLATFORMU, GÖZALTINDAKİ KADIN GAZETECİLERİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Ankara Kadın Platformu

Ankara Kadın Platformu, Ankara’da gözaltına alınan kadın gazetecilerle ilgili açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada, “Arkadaşlarımızın gazeteciliklerine tanığız. Gazetecilik suç değildir” denildi.

Ankara Kadın Platformu, bugün sabah saatlerinde Ankara’da gözaltına alınan kadın gazetecilerle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, gazeteciler Sibel Yükler, Habibe Eren, Duygu Erol ve Diren Yutsever’in eril ve kadına yönelik nefret söylemlerini yıkan habercilikleriyle tanındığı ifade edildi. Erkek yargının, saldırılarını gün geçtikçe artırmakta olduğuna dikkat çekilen açıklamada gözaltı süreçlerinde keyfiyetin ve tacizin de kural haline geldiği ifade edildi. Açıklamada, gözaltı süreçlerinin birer cezalandırma mekanizmasına dönüştüğü ve kadınların iradesini kırmaya yönelik olduğu dile getirildi. “Arkadaşlarımızın gazeteciliklerine tanığız. Gazetecilik suç değildir” denilen açıklamada, gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılması istendi. (Ankara/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Mermer ocakları su kaynaklarını kuruttu, canlıları yok etti

SONRAKİ HABER

'Gökçek istifayı kabullendi, çalışanlarına talimat verdi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...