01 Ağustos 2012 04:18

Olof Palme’yi bir kez daha öldürmeyin!

Konya’nın Kulu ilçesinde bulunan Olof Palme Parkı’nın yeni yapılacak bir hastaneye tahsis edilmesine tepki yağıyor. Türkiye-İsveç dostluğunun simgesi olarak yapılan parkın korunmasını isteyen İsveç ve Türkiyeli kitle örgütleri ile Kulu halkı kararın geri çekilmesini istiyor. 1986 yılında uğradığı suikast sonucu ya

Olof Palme’yi bir kez daha öldürmeyin!
Paylaş
Yusuf Yavuz

Konya’nın Kulu ilçesinde bulunan Olof Palme Parkı’nın yeni yapılacak bir hastaneye tahsis edilmesine tepki yağıyor. Türkiye-İsveç dostluğunun simgesi olarak yapılan parkın korunmasını isteyen İsveç ve Türkiyeli kitle örgütleri ile Kulu halkı kararın geri çekilmesini istiyor. 1986 yılında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren İsveçli lider Olof Palme’nin adını taşıyan parklardan biri olan Kulu’daki Olof Palme Parkı, ilçede kurulacak yeni hastane için belediye tarafından tahsis edilmesi tepki çekti. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Olof Palme Parkı önünde yaptığı açıklamayla girişime tepki gösterdi. Atilla Kart’ın açıklamasına, CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu, İsveç-Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı A. Haydar Akan, CHP İsveç Temsilcisi Nazmiye Halvaşi, Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan ile parkın korunmasını isteyen yurttaşlar da destek verdi.

HAYIRSEVERLER ARSA VERMEYE HAZIR

Olof Palme Parkının sıradan bir park olmadığını kaydeden Kart, dostluğun, kardeşliğin ve demokrasinin simgesi olan parkın yerine hastane yapılmak istenmesine sert tepki gösterdi. Hastane yapılması için Kululu hayırseverlerin bedelsiz olarak arsalarını bağışlamaya hazır olduklarını ve uygun hazine arazileri bulunduğunun altını çizen Kart, “O halde neden buraya hastane yapmakta birileri ısrar ediyor?​” dedi.

RANT UĞRUNA PARKI KATLEDİYORLAR

Kart, bölgeye hitap edecek şekilde Kulu-Cihanbeyli yönünde yapılmasını talep ettikleri hastane için yıllardır başvurular yaptıklarını belirterek, “Yıllardır bunun takibini yapıyoruz. O zaman neden Kulu’nun, Cihanbeyli’nin bu bölgenin hak ettiği bölge hastanesini yapmıyorsun? Getirip kişisel ve siyasi çıkar hesapları, rant hesapları uğruna gelip burada parkı katlediyorsun. Daha da ötesi 40 yıllık 50 yıllık Kulu-İsveç dostluğuna darbe vurmak istiyorsun. Dostluğumuz adına, kardeşliğimiz adına ve yeşil bir Kulu adına buradan haykırıyoruz. Buraya balta vuramayacaksınız diyoruz. Kululu buna engel olacaktır diyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI: BAKAN BÖYLE İSTEDİ

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise tartışmaların ardından yaptığı açıklamayla kendini savundu. Kulu’ya yapılacak olan Devlet Hastanesi için ilçeye gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın alternatif yer göstermelerini istediğini ifade eden Yıldız,  “Biz de kendilerine elimizde mevcut olan ve hastane yapılabilecek olan Dinek Mahallesi, Katırın Tepesi ve TOKİ için ayrılan Alparslan Mahallesi’ndeki yerleri gösterdik. Ancak bakan beyler buraların uzak olduğunu, hastanenin şehrin merkezinde olmasının daha faydalı olacağını, Olof Palme Parkının hastaneye tahsis edilmesi halinde bu hastanenin yapılabileceğini ifade ettiler” dedi. Kendisinin de hastanenin Dinek Mahallesi’nde yapılmasından yana olduğunun altını çizen Yıldız, “Ancak sayın bakanımızın bize ifade ettikleri aklımıza yattı ve bu konuyu meclisimize taşıdık ve oy birliği ile MHP’li ve CHP’li arkadaşlarımızın desteği ile kabul edildi. Oradaki ağaçlar kesilmeyecek orası hastanenin bir dinlenme bahçesi olacak. Olof Palme ismi de değişmeyecek” dedi. (Konya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet öldürdüğünde

SONRAKİ HABER

Saldırılar münferit değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...