20 Ekim 2017 00:34

Kemal Dinç ve Ahmet Aslan’dan 'Duo' konserleri

İstanbul’da 21 ve 25 Ekim’de, İzmir’de de 28 Ekim’de konser verecek ikiliye Erdal Erzincan ve Yadigar Koçer eşlik edecek. (Fotoğraf: Sinan Demirtaş)

Paylaş

Şerif  KARATAŞ
İstanbul 

Ahmet Aslan ve Kemal Dinç, uzun yıllara dayanan müzikal birlikteliklerinden damıtarak çıkardıkları ilk albümleri Duo ile müzikseverlerle buluştular. Zaman zaman birlikte konser veren ikili, bu birlikteliklerini albümleştirerek (DVD/CD) arşivlik bir çalışmaya da imza attılar. İkili şimdilerde ise Duo albümü konserleriyle müzikseverle buluşuyor. İkili, İstanbul’da 21 ve 25 Ekim’de, İzmir’de de 28 Ekim’de konserler verecek. İkiliye Erdal Erzincan ve Yadigar Koçer eşlik edecek.  

Ahmet Aslan Kemal Dinç
Ahmet Aslan ve Kemal Dinç, ilk albümleri Duo'yu müzikseverlerle buluşturdu.

İLKLERİ BARINDAN ALBÜM 

Konser bilgilerini paylaşmadan önce, albüme dair birkaç kelam edelim. Duo'nun birçok yönüyle ilk olma özeliğini taşıdığını belirtelim. Bu ilkler arasında ikilinin müzikal anlamda alışagelmişin dışında çıkarak müzikseverlere farklı bir pencere sunmaya çalışması var. Dayatılmak istenen tekçiliğe itiraz olarak da bunu görmek mümkün. İkili, eserleri ilk ortaya çıktığı zaman diliminin otantiğine sadık kalarak ve bulundukları zaman dilimiyle harmanlayarak icra ediyorlar. Türkiye’de görüntü (DVD) ve ses (CD) ekibinin canlı olarak kaydetmesi ile yapılan ilk albüm olma özelliğini de taşıyor albüm. 

KONUK MÜZİSYENLER...

Yadigar Koçer
Yadigar Koçer

Albüme olan konuk müzisyenler de dikkat çekiyor. Erdal Erzincan sesi ve bağlamasıyla, Antonis Anissegos piyanosu ile Yadigar Koçer de sesiyle ikiliye eşlik ediyor. Piyanist Antonis Anissegos, alışagelmiş piyano tekniğiyle çalmıyor. İkili de hem enstrümanlarının yapısında hem de enstrümanlarını çalma tekniğinde kendilerine özgü değişikliklere gitmiş. Piyanist Anissegos, ikilinin enstrümanlarıyla yapmak istediği değişime piyanosunu farklı çalarak eşlik ediyor. Yeri gelmişken ikili, enstrümanlarında yaptıkları değişimi bağlama ustası Süleyman Aslan’la birlikte gerçekleştirdi. Uzun zamana dayanan bu ortak çalışma sonucunda Ahmet Aslan enstrümanına Di-Tar adını verirken Kemal Dinç ise enstrümanına Dinç Sazı adını verdi. 

Erdal Erzincan bağlamasıyla birlikte çıktığı müzik yolculuğunu duayenleşerek sürdüren bir isim. Onun için fazla söze gerek yok. Erzincan, bağlaması ve sesiyle ikiliye eşlik ederek ikilinin ses ve enstrümanda yapmak istediği değişime katkı sağlıyor. Yadigar Koçer, kendine özgü duru sesiyle ikilinin ses ahengine eşlik ediyor. Koçer’in müzikseverlerin dikkatini çekeceğini belirtelim. 

 {{301203}}

ANADOLU VE MEZOPOTAMYA 

Mardin’den Ege’ye, Yunus’tan Nesimi’ye kadar uzan 18 eserlik albümde, Anadolu ve Mezopotamya’nın mozaiğini bulmak mümkün. Zazaca eserlerin de olduğu albüm iki dilli olmuş. Albüm, Kalan Müzik etiketiyle çıktı. Ahmet Aslan ve Kemal Dinç albüm tanıtımı kapsamında İstanbul’da iki konser verecek, 21 Ekim’de Mall Off İstanbul Moi Sahnesinde, 25 Ekim’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde müzikseverlerle buluşacaklar. Her iki konserin de başlama saati 20.30. İkilinin İzmir’deki konserleri 28 Ekim’de, saat 20.30’da, Bostanlı Suat Taşer Sahnesinde olacaklar. İkilinin sesine ve sazına eşlik etmek isteyenlere duyurulur. 

 

ÖNCEKİ HABER

Nurcan Baysal'la Sur'u anlattığı kitabı 'O Sesler'i konuştuk

SONRAKİ HABER

Bilgen: En kritik konularda mücadele için ortaklaşılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa