19 Ekim 2017 16:27

İmralı heyetinden hükümete Öcalan çağrısı

İmralı Heyeti Öcalan’ın durumuna ilişkin ailesinden birinin, avukatının ya da İmralı Heyeti’nin derhal İmralı’ya gitmesi gerektiğin belirtti.

Paylaş

Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin hükümete iki öneri yapan İmralı Heyeti, “Öcalan’ın ailesinden birinin, avukatının ya da İmralı Heyeti’nin derhal İmralı’ya gitmesi gerekiyor” dedi. 

İmralı Heyeti, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşulları ve Öcalan ile ilgili son dönemde medyada çıkan haberlere ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İmralı Heyeti’nden Ceylan Bağrıyanık, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan katıldı. Açıklamayı heyet adına Önder yaptı. 

Önder “Hükümet riyakar bir şekilde, onun sağlık ve güvenlik koşullarının yerinde olduğu saçmalığına bizim de, halkın da inanmasını bekliyor. Sayın Öcalan’ın hak etmesine rağmen en yasal en temek hakkı gasp edilmiştir”dedi. 

Önder, “Öncelikle Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun öğrenilmesi için ailesinden birinin, avukatının ya da İmralı Heyeti’nin derhal İmralı’ya gitmesi ve zaman sektirmeden gitmesi gerekir. Öcalan’ın sağlık durumunu birinci ağızdan duymak istiyoruz; müzakere sürecini ciddiyet içeren bir yaklaşım ile yeniden görüşülmesi gerekiyor” dedi. (İstanbul/MEZOPOTAMYA)
 


 

ÖNCEKİ HABER

Turgutlu halkı Çaldağı'nı korumakta kararlı

SONRAKİ HABER

‘Türkiye suç örgütü Almanyalı Osmanlıları destekliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa