19 Ekim 2017 14:36

9 ayda 63 bin 453 kişiye silah ruhsatı verilmiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sadece 2017 yılında Eylül ayına kadar 63 bin 453 kişiye silah ruhsatı verildiğini açıkladı. 

Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sözlü sorusuna yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sadece 2017 yılında Eylül ayına kadar 63 bin 453 kişiye silah ruhsatı verildiğini açıkladı. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Türkiye’de kişilere verilen silah ruhsatlarıyla ilgili sorular yöneltti. Gürer, ayrıca büyükşehir yapılacağı söylenen illerle ilgili iddialara da açıklık getirilmesini istedi. Gürer, önergesinde “bazı illerin büyükşehir yapılacağı, kasaba belediyelerinin kapatılacağı, bazı ilçelerin ve köylerin birleştirileceği yönünde kamuoyunda yaygın iddialar var. Bu anlamda çalışmalar yapılmakta mıdır? Niğde ilinin, başka bir ille birleştirilmesi söz konusu mudur? Tüm kentlerin tamamının yapı envanteri yapılmış mıdır? Kaçak olarak teşekkül eden yapı stokları ne kadardır? Ayrıca, ülkemizde, 2017 yılında kaç kişiye silah ruhsatı verilmiştir? Silah ruhsatı gerekmeyen silah satışı ülkemizde ne kadardır?​” şeklindeki sorulara yanıt istedi. 
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 2015 yılında 100 bin 836 olan silah ruhsatı sayısının, 2016 yılının Eylül ayı itibariyle 84 bin 268 olarak belirlendiğini açıkladı. Bakan Soylu, 2017 yılının Eylül ayına kadar verilen silah ruhsatı sayısını ise 63 bin 453 olarak açıkladı. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Bakan Soylu’nun verdiği cevabın yetersiz olduğunu ifade ederek, ruhsat gerektirmeyen silah satışı ile ilgili sorusunu yineledi. 

CHP Milletvekili Gürer, Bakan Soylu’un ‘ruhsatsız silah satışı diye bir şey olmadığını’ ifade etmesi üzerine internet üzerinden pompalı tüfek satışları yapıldığını ve kurusıkı tabancaları, normal tabancaya çevrildiğini ifade etti. 
 
CHP Milletvekili Gürer’in pompalı tüfek satışlarıyla ilgili ısrarlı sorusuna da yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Pompalı tüfekler konusunda da yaklaşık beş, altı ay önce bir değerlendirme yaptık, bir genelge yayınladık ve bir kanun hükmünde kararnamede de düzenlemeler yaptık. Nerede boşluk varsa, yaklaşık bir yıldır, bir buçuk yıldır bu konuda bütün adımları, özellikle silah ve pompalı tüfekler konusundaki adımları atıyoruz” diye konuştu. 
 
Bakan Soylu, CHP Milletvekili Gürer’in illerin birleştirileceği ve büyükşehir kapsamına alınacağı yönündeki iddialarıyla ilgili sorusuna da daha sonra yanıt vereceğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Hızlı tren inşaatında iskele çöktü: 1 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

AB Bakanı Çelik: AB Zirvesi'nden birşey duymak istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...