19 Ekim 2017 12:41

İzmir Narlıdere'de 600 öğrenci 2 katlı binaya sıkıştırılacak

Binanın ileriki süreçte imam hatip lisesine çevrilmesinden endişe ediliyor. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Narlıdere’de, Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararıyla küçük binaya taşınmak isteniyor. Biri iki katlı diğeri dört katlı olmak üzere iki farklı binadan oluşan okulun büyük binasına bilim ve sanat merkezi taşınması planlanırken, 600’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü, 23 derslik, 3 fen laboratuvarı, bilgi teknoloji sınıfı, spor salonu ve kütüphane küçük binaya sıkıştırılacak.

Uygulama ile birlikte okulda ikili öğretime geçilmesi bekleniyor. Eğitim Sen ve veliler duruma tepkili. Binanın ileriki süreçte imam hatip lisesine çevrilmesinden endişe ediliyor. 

Bölgenin köklü liselerinden olan okul, 2 katlı binaya taşınmak istenirken, Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi’nin 4 katlı binaya taşınması düşünülüyor. Söz konusu bilim ve sanat merkezinin ise 230 öğrencisi bulunuyor. Edinilen bilgilere göre, bu merkeze ayrıca boş bir arazi tahsis edilmiş ve önümüzdeki aylarda inşaat çalışmalarının başlanması bekleniyor. Eğitim Sen ve veliler kararın eğitim kalitesini düşüreceğini, ilçe açısından tarihi bir lisenin yok edilmek istendiğini söyleyerek karara karşı çıkıyor. 

Uygulamanın hayra alamet olmadığını ifade eden Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İsmet Süzer, “Bu karar son derece düşündürücüdür. Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi hülle yoluyla ele geçirilerek Narlıdere İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören lise öğrencilerinin ileriki yıllarda bu okula taşınmak istediğini düşünüyoruz. Bu uygulamaya karşı çıkacağız.” dedi.  

Veli Aslantürk Özkavak da çocuklarının sıkış tepiş bir binada eğitim görmesini istemediklerini vurgulayarak  şunları söyledi: “Biz veliler olarak hem okulumuza hem de çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için gerekli hukuki mücadeleyi yürüteceğiz. Kararın bir an önce iptal edilmesini talep ediyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın baş danışmanı Şaban Dişli istifa etti

SONRAKİ HABER

Cam işçileri Kristal-İş’in yaptığı anlaşmayı kabul etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...