19 Ekim 2017 12:05

Batı Şeria’da Filistinlilerin zeytinleri çalındı

İşgal altındaki Batı Şeria’da 4 yerleşimcinin Filistinlilere ait zeytinleri çaldığı öne sürüldü.

Paylaş

İşgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait zeytinleri çaldığı öne sürülen 4 yerleşimci İsrail polisi tarafından gözaltına alındı. Zeytin ağaçlarına taş ve sopalarla saldırdığı kayıt altına alınan yerleşimciler daha sonra serbest bırakıldı.

Euronews’ın haberine göre Filistinliler, saldırının kendilerinin ancak önceden İsrail askerini bilgilendirerek gidebildikleri bir alanda meydana geldiğini açıkladı. Rabbis İnsan Hakları Örgütü üyeleri ise geçen bir haftalık sürede 3 ayrı bölgede 4 saldırının tespit edildiğini ve amaçlarının hak ihlalleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu açıkladı. Aktivistler, Filistinlilerin zeytin ağaçlarına zarar veren yerleşimcilerin suç üstü yakalandığını duyurdu.

‘ZEYTİNLİĞE GİTMEMİZE İZİN VERMİYORLAR’

Nablus’un güneybatısında bulunan bir köyde yaşayan İbrahim Salah, kendisine ait bin zeytin ağacından 450’sinin yerleşimciler tarafından ya toplandığını ya da kesilerek zarar verildiğini açıklayarak şöyle konuştu: “Zeytinliğe hergün gitmemize izin vermiyorlar ve herşey için kordinasyon gerekiyor.Buraya geldiğimizde de bu zararı görüyoruz. Bu bizim tek gelir kapımız ve yerleşimcileri caydıracak kimse de yok.”

İnsan hakları örgütü, Filistinlilere ait Burin köyünde de benzer olayların yaşandığını duyurdu. İsrailli yerleşimcilerin düzenli olarak Filistinlilere ait zeytin ağaçlarına saldırdığını ve topladıkları zeytinleri de güvenlik güçlerine sattığını kaydetti. Yerleşimcilerin tespit edilmesine karşın bölgeden uzaklaşırılmadığının da altı çizildi.

Olaylarla ilgili soru sorulan İsrail güvenlik güçlerinden herhangi bir açıklama yapılmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Norveç 18 yaşını dolduran mülteci çocukları geri gönderiyor

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de Bisiklet Çalıştayı: Yüzünü bisiklete dön

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa