19 Ekim 2017 11:54

Adana’da Eğitim Sen eski Genel Başkanı hakim karşısında 

Adana Eğitim Sen Eski Genel Başkanı Ahmet Karagöz, ihraç edilmelerinin ardından yaptığı konuşmadan dolayı hakim karşısına çıktı.

Paylaş

675 sayılı KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Merkez Mali Sekreteri Ahmet Karagöz, ihraç edilmelerinin ardından yaptığı konuşmadan dolayı hakim karşısına çıktı. 

O dönem Adana Şube Başkanı olan Karagöz, yapılan basın açıklamasında ihraçları eleştirdiği, darbeciler yerine kendilerinin cezalandırdığını belirterek yolsuzluklara dikkat çeken sözleri gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiası ile yargılanıyor. Adana 22’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi Eğitim Sen Adana Şubesi basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan Şube Sekreteri Seçil Sönmez, Karagöz’ün bir an önce beraat etmesini beklediklerini belirterek OHAL kaldırılıp, KHK’ler iptal edilerek ihraç edilen yüz binlerce kamu emekçinin görevlerine iade edilmeleri gerektiğini söyledi. 

‘VERİLEN CEZALAR, AÇILAN DAVALAR HUKUK DIŞIDIR’

İktidarın ideolojik çizgisinde olan ve tamamı “siyasal kadro” olarak atanan mülki amirlerin, idari makamların giderek artan yıldırma girişimleri, verilen cezalar ve açılan davaların tümüyle hukuk dışı olduğunu dile getiren Sönmez, “Ve aynı zamanda bu arkadaşımızın yargılanmasını sağlayan o günkü konuşma ve görüntüleri kayıt altına alan kolluk kuvvetlerinin önemli bir bölümü FETÖ terör örgütünün üyesi olarak yargılanırken, onların bıraktıkları arşivler üzerinde arkadaşımızın yargılanması ne hukuki ne ahlakidir. Bu nedenle avukatlarımızla ve insan hakları savunucularıyla bu davayı sonuna kadar takip edeceğimizi ifade ediyor ve arkadaşımız yalnız değildir diyorum” diye konuştu. 

‘EMEK, DEMOKRASİ, BARIŞ DİENLER BİAT ETTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Davayı izlemek için gelen KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz de yaptığı konuşmadan dolayı açılan davanın hukuksuz olduğunu ifade etti. TÜPRAŞ’ta 3, Şırnak’ta madende 7 işçinin iş cinayetinde hayatını kaybettiğini hatırlatan Gürbüz, “Bu ülke iş cinayetlerinde birinci sırada. Resmi rakamlara göre işsizlik 12 milyon üzerinde. Açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca yoksul emekçi var. Bunları dile getiren, bu sorunları dillendiren kamu emekçilerini, sürgünlerle, davalarla açığa almalarla terbiye etme çabası boşunadır. Emekten, demokrasiden, özgürlükten, barıştan, insan haklarından yana olan herkes var olan siyasi iktidarın düşmanıymış gibi her yaptığımız konuşma cezalandırma yöntemi biat ettirilmeye çalışılıyoruz. Bizler haklıyız, biz emekçiler kazanacağız” diye konuştu.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FSM'de kapatılan şeritler bugün saat 18.00’de açılacak

SONRAKİ HABER

Can Yayınları’na yeni genel müdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa