19 Ekim 2017 11:26

Van TV çalışanları beraat etti

KHK ile kapatılan Van TV'nin çalışanları, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandıkları davadan beraat etti. 

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Van TV'nin çalışanları Gülsüm Altan ve Serdar Altan hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, Gülsüm Altan, Serdar Altan ve Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur hazır bulundu. 

'SUÇ OLARAK GÖSTERİLENLER HABERLERDİR'

Kimlik tespiti ardından savunma yapan Gülsüm Altan, Van TV'de spiker olarak çalıştığını haberlerin hazırlanmasında herhangi bir görevi bulunmadığını söyleyerek, beraatını talep etti. Serdar Altan ise, dosyada Haber Yayın Yönetmeni olarak gösterildiğini, bunun teknik bir hata olduğunu ifade etti. Altan, "Yaptığımız haberler suç olarak sayılmaz genel bir sorumluluğum yok. Bir haberi yapmayı herhangi bir kasıtla değil de gazeteci refleksiyle yaptım. Suç olarak sayılan haberlerinden ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekir" dedi.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ TOPLUMUN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR'

Avukat Murat Timur da, Basın Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun birbirinden ayırt edilmesi gerektiğine işaret etti. Bilirkişi mahiyetinde sunulan dosyanın kolluk güçleri tarafından hazırlandığını belirten Timur, "Dosyada gösterilen fotoğraflar tamamen sanki haberi yapan müvekkillerim o ortamı hazırlamış ve sunmuşlar gibi gösteriliyor. Oysa örgüt mensubu olarak gösterilen kişiyle yapılan röportaj başka bir haber kanalından alınmış ve aktarılmıştır. Daha önce Yargıtay'ın gazeteci Mehmet Ali Birand'ın Abdullah Öcalan'la yaptığı röportajın suç sayılamayacağına karar vermiş ve beraat vermiştir. İfade özgürlüğü toplumun en önemli unsurudur ve ifade özgürlüğü basın yoluyla sağlanır. İfade özgürlüğünü aşan bir haber Van TV'de yayınlanmamış. Müvekkillerimin beraatını talep ediyorum" dedi.
 
Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, söz konusu haberde suç unsurunun oluşmadığını belirterek, her iki gazetecinin de beraatına karar verdi. (Van/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

İstifası istenen Balıkesir Belediye Başkanı açıklama yapacak

SONRAKİ HABER

FSM'de kapatılan şeritler bugün saat 18.00’de açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...