Evlenmeye çalışırken 50 bin lira dolandırıldı

Afyon'da yaşayan Tahsin Gökhasan, Urfa'da yaşayan ve kendisini Nur Demir olarak tanıtan kadınla nişanlandı, düğün zamanı ise nişanlısını bulamadı.

19 Ekim 2017 10:15
Paylaş

Afyon'da yaşayan Tahsin Gökhasan, Urfa'da yaşayan ve kendisini Nur Demir olarak tanıtan kadınla nişanlandı. Evlilik için 50 bin lira masraf yapan Gökhasan, düğünün yapılacağı hafta nişanlandığı kişinin Urfa'daki evine geldi ve camda "Kiralık" yazısını gördü.

Doğan Haber Ajansında yer alan bilgiye göre, Tahsin Gökhasan'ın babası Satılmış Gökhasan, Urfa'da yaşayan 20 yaşındaki Nur Demir'in ailesi ile görüşmeye gitti. Urfa'daki akrabaları aracılığı ile Demir ailesiyle tanışan Satılmış Gökhasan, Nur Demir'in Tahsin Gökhasan ile evlenmeyi kabul etmesi üzerine düğün hazırlıklarına başladı. Tahsin Gökhasan ile Nur Demir düğün listesini hazırladı. Gökhasan ailesi, hazırlanan listeye göre Demir ailesine 15 bin lira başlık parası, 23 bin lira değerinde altın, 3 bin lira değerinde cep telefonu, 3 bin lira değerinde elbise ve 6 bin lira değerinde çeyiz hazırlamak üzere toplam 50 bin lira harcama yapıp Afyon'a döndü. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Demir ailesi Afyon'a giderek Gökhasan ailesinin evinde 2 gün misafir oldu ve Urfa'ya döndü. 13 Ekim tarihi için düğün davetiyesi basıp hazırlıklarını tamamlayan Gökhasan ailesi, durumu Demir ailesine telefonla bildirmek istedi fakat Demir ailesinden "Taziyemiz var, bize bir hafta müsaade verin" yanıtını aldılar. Bir hafta sonra tekrar telefonla aradıkları Demir ailesine ulaşamamaları üzerine Gökhasan ailesi Afyon'dan Urfa'ya geldi.

EVE GELDİKLERİNDE CAMDA 'KİRALIK' YAZISINI GÖRDÜLER

Evlenmek isterken dolandırıldı (Fotoğraf:DHA)

Nişan töreninin yapıldığı Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki Demir ailesinin evine gelen Satılmış Gökhasan ve oğlu Tahsin Gökhasan, pencerede "Kiralık" levhasını gördüler. İçeriye baktıklarında evin boşaltıldığını gören ve dolandırıldıklarını anlayan baba ve oğul gözyaşlarına boğuldu. Gökhasan ailesi, evlenme vadiyle dolandırıldıkları Demir ailesinden şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti. Satılmış Gökhasan yaşadıklarını şöyle anlattı: Oğlumu evlendirmek için Afyon'dan Urfa'ya geldim. Sözde baba kendini Halim Demir olarak, kızını ise Nur Demir olarak tanıttı. Evlerinde yapmış olduğumuz görüşmenin ardından evde nişan töreni yaptık. Bu aile "Adetlerimize, töremize çok bağlıyız" diyerek bizden başlık parası istedi, biz de bu isteği kabul ederek elden 15 bin lira başlık parası verdik. Yine Nur Demir için altın, ziynet eşyası ve kıyafet aldık. Bütün hazırlıkları tamamladıktan sonra onları aradığımızda bize 'Taziyemiz var, şu anda düğün yapamayız' diyerek düğünü bir hafta sonraya ertelediler. Biz de 'Akrabayız, sizin acınız bizim acımız' diyerek onların isteğini kabul ettik. Bir hafta sonra Urfa'ya geldik, ne telefonlarını açtılar ne de nerede olduklarını biliyoruz. Şu anda evi terk etmişler, hiç kimse yok.

GÜVEN KAZANMAK İÇİN 'KIZIMIZ İMAM HATİP MEZUNU' DEMİŞ

Evlilik töreni için 50 bin lira para harcadığını söyleyen baba Gökhasan "Bu aileye o kadar güvenmiştik, hâlâ onun şokunu yaşıyoruz. Kızlarının imam hatip lisesi mezunu olduğunu, abdestinde namazında bir aile olduklarını söylediler. Hatta oğluma namaz kılıp kılmadığını sordular. Afyon'da bu aileyi misafir ettim, onları gezdirip yedirdim içirdim. Yol paralarına kadar her şeylerini karşıladım ama maalesef bunlar bizi dolandırıp kaçtılar. Normalde bu hafta içerisinde düğün yapacaktık ama kimseye ulaşamıyoruz. Bir an önce bu dolandırıcıların yakalanmasını, zararımızın giderilmesini istiyorum" dedi.

'ARTIK EVLİLİĞİ ASLA DÜŞÜNMÜYORUM'

Evlenmek isterken dolandırıldı (Fotoğraf:DHA)

Düğün hazırlığını yapan Tahsin Gökhasan ise gözyaşları içinde şunları söyledi: Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Biz eve geldiğimizde kimse yoktu. Sonra çevrede araştırma yaptık, komşular bunları tanımıyor. Ben düğün için gelini almaya gelmiştim, her şeyi hazırladık. Nişan taktıktan sonra nişanlım olan Nur Demir'le sadece 2 gün telefonla görüşme yaptım, ondan sonra izin vermediler. Daha sonra 'Taziyemiz var' dediler ve hiç görüşemedik. Nişanlımla en fazla 15 saniye konuşabiliyordum. Bu dolandırıcılık olayından sonra evliliği asla düşünmüyorum. Bunlar benim hayallerimi yıktı. Bir an önce onların yakalanmasını istiyorum.

Öte yandan ev sahibi Hasan Demir ise emlakçı aracılığıyla kiraya verdiği evinde yaşanan dolandırıcılık olayına tepki göstererek dolandırıcıların su ve elektrik faturalarını yatırmadıklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şırnak'taki madenin ruhsatı yok ama elektrik verilmiş!

SONRAKİ HABER

Haşdi Şabi, Kerkük merkezden çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...