19 Ekim 2017 10:54

İşimizi geri istiyoruz eyleminde 5 gözaltı

Yüksel Caddesi'nde 345 gündür devam eden ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemine müdahale eden polis, 5 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Paylaş

Yüksel Caddesi'nde 345 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eylemine müdahale eden polis, 5 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polis, gözaltı yaparken gazetecilerin görüntü almaması için eylemcileri çembere aldı. 

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattığı açlık grevi eylemi 225’inci gününde. Gülmen ve Özakça'nın Yüksel Caddesi'nde başlattığı ve çok sayıda kamu emekçisinin sahiplendiği,  "İşimizi geri istiyoruz" eylemi  ise  polis ablukası altında 345'inci gününde devam etti. 

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde yapılmak istenen açıklamaya polis yine müdahale etti. Polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen emekçiler, "Açlık grevinin 225. gününde Nuriye ve Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak, "Nuriye Semih onurumuzdur"  ve "İşimizi geri istiyoruz" sloganları attı. Pankart açıldığı anda müdahale eden polis, eylemcilerin pankartını yırttı. Eylemcileri çember içine alan polis, 5 eylemciyi gözaltına aldı.

ÇEMBERİN İÇİNDE DARBEDİLDİLER

Polis gözaltına aldığı eylemcileri çembere alarak darp etti. Darp görüntülerini çekmek isteyen gazetecilere engel olan polis, kalkanları ile alanı kapattı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Belediye-İş Avcılar Belediyesi’nde yetki aldı

SONRAKİ HABER

Şırnak'taki madenin ruhsatı yok ama elektrik verilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...