19 Ekim 2017 07:38

Yarkadaş'tan FOX TV tepkisi: Erdoğan'ın sözleri talimatttır

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş: Erdoğan’ın İsmail Küçükkaya’ya ilişkin sözleri, medya ve yargıya yönelik baskının kanıtıdır.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı gezisi sonrası uçakta “FOX TV programcısı İsmail Küçükkaya’yı “ Terbiyesizce, adice...” diyerek hedefe koyup, yargı ile tehdit etmesine  CHP’den tepki geldi. “Erdoğan’ın İsmail Küçükkaya’ya ilişkin sözleri, medya ve yargıya yönelik baskının kanıtıdır” diyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “İsmail Küçükkaya’ya açılan savcılık soruşturması ile FOX TV’ye verilen reklam bedeline el koyma cezasının baskı altında yapıldığı ortaya çıkmıştır” dedi.

‘RTÜK’ÜN VE YARGININ HIZI GÖZ YAŞARTIYOR’

Erdoğan’ın sözlerinin yargıya açık bir baskı niteliği taşıdığını belirten, “Savcılık, kendi belediye başkanını bile hapse attırmakla tehdit eden ve zorla istifa ettiren bir mekanizma karşısında sağlıklı bir soruşturmayı nasıl yürütecek? Savcı şu an, takipsizlik verdiği ya da iktidarın istediği maddelerden soruşturma açmadığı an, nelerle karşılaşacağının tedirginliğini yaşıyor. Çünkü kendisini ağır bir baskı altında hissediyor” dedi. Yarkadaş sözlerini, “Zaten bu soruşturma baştan beri ilginç bir seyir izliyordu. Savcı ve RTÜK jet hızıyla harekete geçti. Hemen soruşturma açıldı.  RTÜK FOX TV’ye 24 saat sonra ağır bir ceza verdi. Şimdi bu hızın sebebi daha iyi anlaşıldı. AKP’nin hoşuna gitmeyen haberleri yapan kişi ve kurumlar, yargı ve bürokrasi aracılığıyla baskı altına alınıyor” ifadeleri ile sürdürdü.

‘KONUŞMA-ARAŞTIRMA’ MESAJI VERİLİYOR

Küçükkaya hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturmanın içeriğinin yandaş medyaya sızdırıldığını da belirten Yarkadaş, “Umarım okuduklarımız doğru değildir. Bir iddiadan dolayı 301 ve 125 gibi ilgisiz maddelerden soruşturma açmak ‘Sen konuşma, araştırma, hiçbir iddiayı dile getirme; AKP’yi de rahatsız etme’ demektir” ifadesini kullandı.
Savcının, Küçükkaya’yı jet hızıyla ifadeye çağırmış olmasının sebebinin, Erdoğan’ın uçaktaki sözlerinin ardından daha anlamlı hale geldiğinin  altını çizen Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Savcılık belli ki bu soruşturmayı telkinle ve iktidar baskısı yüzünden açmak zorunda kaldı. Çünkü; Küçükkaya’yı apar topar çağırıyor ama programın bant çözümlerinin ellerinde olmadığını söylüyorlar. Umarım bu durum, soruşturmanın seyrini değiştirmek ve torbayı yeni suç isnadları ile doldurmak için atılan yeni bir adım değildir.”

‘CESARETİNİ KIRMAK İSTİYORLAR’

Bant çözümü gelse bile bu soruşturmanın, hiçbir koşulda TCK 301 ve 125’in kapsamında olmadığının altını çizen Yarkadaş, “Bu soruşturmadan dolayı ceza verilemez. Bu soruşturmadan ceza değil gözdağı çıkar” dedi. İsmail Küçükkaya’nın reytingleri alt üst etmesinin AKP’de rahatsızlık yarattığını ve FOX TV’yi susturmak için uzun süredir formül arandığını belirten Yarkadaş, “Şimdi mal bulmuş mağribi gibi davranıyor;  kanalı susturmaya, meslektaşlarımızın ise gazetecilik cesaretini kırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

RTÜK İDDİANIN DOĞRU OLMADIĞINI NEREDEN BİLİYOR?

RTÜK’ün de bu bağlamda devreye sokulduğunu belirten Yarkadaş, “TV’lerde Atatürk’e, Kılıçdaroğlu’na ve partimize yönelik saldırıları, yalan ve hakaretleri  görmezden gelen, şikayetlerimizi sümen altı eden RTÜK’ün AKP’li üyeleri, FOX TV’yi 48 saat içinde ağır bir şekilde cezalandırdılar” ifadesini kullandı.
RTÜK’ün, Küçükkaya’nın haber bülteninde dile getirdiği bir iddiaya “haberin doğru olmadığı” gerekçesiyle ceza verdiğine dikkat çeken Yarkadaş, “Henüz soruşturma aşamasına bile gelmemiş bir iddianın doğru olmadığını nereden biliyor RTÜK’ün AKP’li üyeleri?​” diye sordu.

‘AKP-FETÖ’ DEMEK YASAKLANIYOR!

RTÜK’ün bu kadar kısa bir süre içinde bantları izleyip rapor yazmasının mümkün olmadığına dikkat çeken CHP’li vekil, “Bu ceza belli ki ve çok açık ki; talimatla verilmiştir. Bu ceza meşru da hukuki de değildir. Bir haberden yola çıkarak kanalın bir aylık reklam gelirinin yüzde üçüne el koymak, orantısız ve kabul edilemez bir cezadır. İktidar, AKP - FETÖ  ilişkisini konuşulamaz hale getirmek ve toplumsal belleği silmek  istiyor. Bu yüzden AKP - FETÖ ilişkisine yönelik her söz ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Küçükkaya üzerinden topluma gözdağı verilmek isteniyor. Küçükkaya gerçeğin peşindeki bir gazetecidir ve bu gözdağı girişimi karşısında mesleğinin onurunu koruyacaktır” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: 3 belediye başkanı istifa etmezse gereği yapılacak 

SONRAKİ HABER

Yaman Akdeniz ile gazetecilerin yargılandığı davayı konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...