19 Ekim 2017 05:46

Van'da kayyım 'Çocuk Eğitim ve Yaşam Merkezi'ni kapattı!

Van Büyükşehir Belediyesine atanan kayyım, daha önce adını değiştirdiği uyuşturucu ile mücadele için kurulan Hinar Çocuk Yaşam Merkezi'ni kapattı.

Paylaş

DBP'li Büyükşehir Belediyesi'nin uyuşturucu madde bağımlılığına karşı mücadeleye yönelik açtığı Hinar Çocuk Yaşam Merkezi'ni kayyım tarafından önce ismi değişikliğine uğradı, daha sonra da kapatıldı. Çocuk merkezi, gönüllü eğitmenler tarafından kısa sürede büyümüştü.

Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve önceki yıl Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi'nde hizmete açılan “Hınar Çocuk Yaşam Merkezi” belediyeye atanan kayyım tarafından önce ismi değiştirilerek, “Çocuk Eğitim ve Yaşam Merkezi” yapıldı, ardından da kapsına kilit vuruldu. 

Toplamda 300 gönüllü eğitmenin yer aldığı çocuk merkezinde 85 öğrenci bulunuyordu. Merkez içerisinde çocukların oyun oynayabilecekleri çocuk parkı, basketbol ve voleybol sahasının yanı sıra çocuklara yönelik, drama, tiyatro, sinema, zeka oyunları atölyesi, beceri geliştirme odası ve bilgisayar odası da oluşturulmuştu. Kürtçenin yanı sıra, Rusça, İngilizce, Fransızca ve Türkçe derslerinin de verildiği çocuk merkezinin kapatılması tepkilere neden oldu. 

‘KAYYIM İZİN VERMEDİ'

Hinar Çocuk Merkezi'nde gönüllü eğitmen olarak çalışan Türkçe Öğretmeni Taner Türümiş, merkezde çocuklar için her alanda eğitimler vermek için projeler hazırladıklarını ancak kayyım yönetimi tarafından merkezin kapatıldığını söyledi. Çok sayıda gönüllünün burada eğitim vermek için başvuru yaptığını hatırlatan Türemiş, yine merkezde sosyolog ve psikologların da yer aldığını söyledi. Çocukları kentle buluşturmak ve istedikleri alanda becerilerini geliştirmek için programlar hazırladıklarını aktaran Türemiş, "Kurulan bu merkez bizim açımızdan pilot bir çalışma olacaktı. Bu çalışma başarıya ulaşsaydı farklı mahallelerde de bu tür merkezlerin yapılması için çalışmalar yapacaktık" dedi. 

‘UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEKTİ’ 

Merkezin kısa süre içerisinde kayyum tarafından kapatıldığını hatırlatan Türemiş, öğrencileri kaydettikleri bir dönemde merkezin kapatıldığını söyledi.  Tek amaçlarının çocukları bir araya getirerek onlara gerekli eğitimi vermek olduğunu aktaran Türemiş, "Yaşam merkezinde çocukları bir araya getirmek istedik. Amacımız çocukları bir arada tutmaktı. Özellikle son dönemlerde artan madde bağımlılığı ile ilgili de önemli çalışmalar yapacaktık. Madde bağımlılığının önüne geçmek ve bununla mücadele etmek için burası önemli bir rol oynayacaktı" diye konuştu. Merkezin tamamlanmasının ardından kısa bir süre içerisinde mahalleli çocuklara ulaştıklarını ve aktivitelere başladıklarını aktaran Türümiş, “Kayyım ilk geldiğinde merkezin Kuran Kursu yapılacağını bize ilettiler ama şuan kapalı bir şekilde duruyor” dedi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar: Last year we campaigned for Aslı and this year for Ahmet

SONRAKİ HABER

Afganistan’da askeri üsse saldırı: En az 43 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...