19 Ekim 2017 02:02

Gazeteci Mehmet Çakmakçı tahliye edildi

Gazeteci Mehmet Çakmakçı, 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi. 

Paylaş

Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra 12 Temmuz’da tutuklanan Gazeteci Mehmet Çakmakçı hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Çok sayıda gazetecinin izlediği duruşmaya, Çakmakçı tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden getirildi. Müşteki avukatlarının da katıldığı duruşma, kimlik tespiti ile başladı. Çeşitli tarihlerde yaptığı telefon görüşmelerinde aktardığı haber bilgileri sorulan Çakmakçı, söz konusu akademide ders vermediğini, gazetecilik faaliyetleri kapsamında akademiye gidip geldiğini ifade ederek, beraatini istedi. 

Ardından savunma yapan Avukat Resul Tamur, müvekkilinin gazeteci olduğunu ve katıldığı iddia edilen yürüyüş ile gösterilerde boynunda gazeteci kartı olduğunun görüntülerde de mevcut olduğunu söyledi. Müvekkilinin yapmış olduğu telefon görüşmelerinin iddianamede maniple edildiğini, öncesinin ve sonrasının göz ardı edilerek suç üretilmeye çalışıldığını kaydeden Tamur, müvekkilinin beraatini talep etti.  

Savcılık verdiği mütalaada, Çakmak’ın tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti ise, Gazeteci Çakmakçı’nın tahliyesine karar verdi. 
(Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kerkük müdahalesine karşı Kürt halkı birlik olmalı

SONRAKİ HABER

Avrupa Konseyi: Hak savunucuları serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...