19 Ekim 2017 00:06

Ne olursan ol ama sendikalı ol!

Sendikalaştığı için Banvit’ten atılan işçi, tüm gıda işçilerini birleşmeye, sendikalaşmaya ve mücadele etmeye çağırdı.

Paylaş

Sendikalaştığı için Banvit’ten atılan işçi

Ben 9 yıllık Banvit Gıda çalışanı olarak haksızlara, zulümlere çok maruz kaldım. Hakkımı aradığım için, sesimi çıkardığım için işten atıldım. Şimdi geride kalan arkadaşlarıma üzülüyorum. Sanki cinayet işlemişim gibi güvenlik eşliğinde dışarıya çıkarıldım.

Bedeli ne olursa olsun biz işçi sınıfı ve emekçiler ekmeğimiz, alın terimizin, dayanışmanın insan onuruna yaraşır bir ücret insanca çalışma koşulları için bu gidişata dur diyeceğiz. Tüm gıda işçilerini birleşmeye, sendikalaşmaya ve mücadele etmeye çağırıyorum.

Ağır çalışma koşulları altında düşük ücretlerle 38’le dönen bantlarda kör bıçaklarla zorlanmaktan sinir sıkışması, romatizmal rahatsızlık, eklem ağrıları, bir taraftan üzerimizde kurdukları baskılar, lavabo yasakları ve formenlerin, asistanların tehditleri, maaşlarımızın düşüklüğü işyerine hakim olmuş durumda.

Ne olursa olsun her zorluğa göğüs gererek, biz alın terimizi, hakkımızı almak için birlik olarak sendikalaşmaktan, örgütlenerek birleşik mücadele etmekten başka çaremiz yok. Arkadaşlar sesimizi duyurmanın, patronların kâr hırsına dur demenin, gerçek adaletin; işçilerin, emekçilerin elinde olduğunu bildiğim için kendimle gurur duyuyorum. Biz köle değiliz, biz insanız. Kesintilerle elimize geçen ücret 1100 TL elektrik, su, çarşı, pazar, kira, doğal gaz! Ben bununla nasıl geçineyim? Sendikalaşmazsak, birlik olmazsak direnmezsek işçi emekçi arkadaşlarım yarın dileneceğiz. Biz üretmezsek patronlar zenginliklerine zenginlik katamazlar. Sahip oldukları servet bizden çaldıklarıdır.
Doğulu ol, batılı ol, Anadolu’dan ol, Trakya’dan ol, solda ol, sağda ol, ne olursan ol... Düşük ücretlere, uzun iş saatlerine, ağır çalışma koşullarına, işyerinde baskıya ve iş kazalarına karşı sendikalı ol... Sendika emeğindir, geleceğindir. Gıda işçilerinin haklarını ve taleplerini sahiplenmede mücadeleci olan sendikamız DİSK/GIDA-İŞ alın terinin ve emeğin mücadelesini büyütmeye çağırıyor. Gıda-İş’e üye ol. 

ÖNCEKİ HABER

Soma davası 10 aydır oyalanıyor

SONRAKİ HABER

Maden ölümlerine göz mü yumuluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...