18 Ekim 2017 21:08

Kadınlardan yasaya tepki: #MüftülükYasasıHükümsüzdür

Müftülere nikah yetkisi veren maddenin onaylanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Kadın örgütleri sosyal medyada eylem çağrısı yaptı.

Paylaş

Kadın örgütleri ve muhalefet partilerin tüm tepkilere rağmen Meclis Genel Kurulu’na getirilen müftülere nikah kıyma yetkisi maddesinin onaylanmasının ardından tepkiler devam ediyor. Maddenin kabul edilmesiyle beraber Bu Yasalar Böyle Geçmez Kampanya Grubu imzasıyla sosyal medyada eylem çağrısı yapıldı. 

 {{335539}}

Tepkiler, #MüftülükYasasıHükümsüzdür etiketiyle saat 14.00'den itibaren dolaşıma girecek.

#MüftülükYasasıHükümsüzdür etiketiyle saat 14.00'den itibaren eylem çağrısı yapıldı.

Bu Yasalar Böyle Geçmez Kampanya Grubu imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Müftülük Yasası'na Hayır!" diyerek seslerimizi sokakta, sosyal medyada yükselttik. Yasa maddeleri bugün Meclis'te görüşülmeye başlandı, müftülüklere nikâh yetkisi veren madde ile sözlü doğum bildirimi konusundaki madde tüm itirazlarımıza rağmen kabul edildi. 11 madde görüşüldü; ama görüşmeler bitmedi. 19 Ekim (Bugün) saat 14.00'ten itibaren, isteseler de istemeseler de, biz istemeden geçirseler de #MüftülükYasasıHükümsüzdür diyerek sosyal medyadayız, okullarda, sokaklarda, bulunduğumuz her yerde ses çıkarıyoruz ve paylaşıyoruz!" denildi.  (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ayakkabı imalathanesinde yangın: 3 işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Vize krizine ilişkin ABD'den açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...