18 Ekim 2017 18:15

BM: Rakka'ya yardıma hazırız

Birleşmiş Milletler, IŞİD'in üç yıl sonra şehirden çıkartılmasının ardından Rakka kentine girmeye hazır olduklarını açıkladı.

Paylaş

Birleşmiş Milletler, IŞİD'in üç yıl sonra şehirden çıkartılmasının ardından Rakka kentine girmeye hazır olduklarını açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Şam'daki bir BM yetkilisi BBC'ye yaptığı açıklamada, bölgeye girişin başlıca öncelikleri olduğunu söyledi ve kentten kaçıp, yakındaki kamplarda barınmaya başlayan 300 bin kişinin "büyük ihtiyaç içinde olduklarını" söyledi.

Yardım çalışanları, kent halkının evlerine dönmesinin yıllar alabileceğini belirtiyor.

Yardım kuruluşları, IŞİD'e karşı dört ay süren saldırıların, kentin sivil altyapısını ve evleri yok ettiğini belirtti.

Şam'daki BM Yetkilisi Linda Tom, kentte sivil olmadığına inanıldığını ve Rakka'nın yardım çalışanları için "büyük bir değişim" olduğunu söyledi.

BM: YARDIMI ARTTIRMAYA HAZIRIZ

Tom "Şu anda yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşmak için daha iyi bir konumdaysak, bunu yapmaya ve yardımları arttırmaya hazırız" dedi.

Tom ayrıca, yardım kuruluşlarının evlerinden olan Rakka halkının kaldığı, kentin etrafındaki onlarca kampta yaşayan ve acil su, gıda ve ilaca ihtiyacı olan binlerce sivile yardım etmete zorlandığını vurguladı.

IŞİD hala Suriye'nin bazı bölgelerine hakim, bunların en büyüğü de ülkenin güneydoğusundaki Deyr Ez Zor bölgesinde bulunan Fırat Vadisi boyunca uzanan yerler.

Ancak SDG ve Suriye Ordusu, Irak sınırında yer alan bu bölgeleri de ele geçirmek için operasyon başlattı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Peşmergelere askeri eğitimi askıya aldı

SONRAKİ HABER

Almanya’da Türkiye'den iltica başvurusu kabullerinde artış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...