18 Ekim 2017 14:46

İzmir’de 8 bin yıl öncesine ait 200 yeni eser bulundu

İzmir’deki Yeşilova Höyüğü ve Yassıtepe Höyüğü’nde 8 bin yıl öncesine ait 200 yeni eser bulundu.

Paylaş

Yeşilova Höyüğü ve Yassıtepe Höyüğü’nde Ege Üniversitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesinin desteğiyle yürütülen kazılarda yaz sezonu, kazı buluntularının tanıtımı ile sona erdi.

Toplantı, Bornova Belediyesinin Yeşilova Höyüğü’nün hemen yanıbaşında kente kazandırdığı ziyaretçi merkezinde düzenlendi.

Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Dç. Dr. Zafer Derin katılımcılara bu yılki kazılarda çıkarılan buluntuları tanıttı. Yeşilova Höyüğü’nde 2017 yılı kazı çalışmalarının sonucunda da İzmir’in  8 bin 500 ve 5 bin yıl önceki  kültürlerine  ilişkin yeni bulgulara ulaşıldı ve   müzelik değerde 200’den fazla eser ele geçirildi. Buluntular içinde 8 bin 500 yıl önce Neolitik Dönem’den Tunç Çağlarına kadar farklı dönemlere ait çanak çömlekler ile taş, pişmiş toprak ve kemik eserler nitelikleri açısından dikkat çekiyor.

AÇILDIĞINDAN BUGÜNE 20 BİN ZİYARETÇİ

2017 yılı süresince Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi de yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Bugüne kadar ana okulundan yetişkine 20 bin civarında ziyaretçi, kazı ekibi üyesi uzman personelin rehberliğinde kazı alanı ve merkezi gezdi, bilgi aldı ve aktivitelere katıldı. Halen tüm yıl boyunca birçok aktivitenin gerçekleştirildiği merkez, aldığı ödüllerle aktif kazı alanı olarak ziyaretçilere ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Yarkadaş: Halkın haber alma hakkı engelleniyor

SONRAKİ HABER

Yüksel'de polis gözaltıları kalkanların arkasında yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...