18 Ekim 2017 13:20

Kod-A işçilerinin direnişine OHAL engeli

İzmir'de sendikalaştıkları için işten atılan Kod-A işçilerinin başlatmak istediği direniş OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

Sosyal-İş’e üye oldukları için işten çıkarılan Kod-A Bilişim işçileri, şirketin iş ortakları arasında bulunan Türk Telekom binası önünde direniş başlatmak istedi ancak İzmir Valiliği OHAL’i gerekçe göstererek engel oldu.

Şirketlere dijital arşiv sağlayan Kod-A Bilişimde örgütlenme çalışması yürüten DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası çoğunluğu sağlayarak yetki belgesini alsa da şirket yönetimi örgütlülüğü kırmak için hem İstanbul hem de İzmir’deki işyerlerinde çalışan çok sayıda işçiyi işten çıkardı.

İstanbul’dan sonra İzmir’de de işten atılan işçiler, işyerlerine örgütlü bir şekilde geri dönebilmek için sendikaları ile birlikte direniş başlatmak istedi ancak direniş OHAL engeline takıldı.

İzmir’de sendika ve işçilerin, Kod-Anın iş ortakları arasında yer alan Türk Telekomun Cumhuriyet Meydanı’ndaki binasının önünde başlatmak istediği direnişe, İzmir Valiliği devam eden OHAL’i gerekçe göstererek engel oldu.

Sendika, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcilerinin de katılımıyla açıklama yaptı. Açıklamada “İşten atamalara tehdit ve baskılara son” ve “Proje değil işçiyiz. Sendika hakkımıza sahip çıkıyoruz” pankartları açıldı. Açıklamada valiliğin tutumu da protesto edildi.

Sendikanın Şube Başkanı Müfit Ereş, Kod-A patronunu sendikal haklara yönelik saldırılara son vermeye ve çözüm için masaya oturmaya davet etti.

Ereş “Aksi takdirde, dayanışmayı büyütmeye; direnişi sürdürmeye devam edeceğiz. İşveren bu çağrımıza yanıt vermediği takdirde konuyu Meclis gündemine ve uluslararası platforma taşıyacak; Kod-Anın hizmet verdiği tüm şirketlerin gündemine sokacağız.” dedi. Açıklamanın ardından 10 dakika oturma eylemi yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kutup ayısı evinden 700 kilometre uzakta bulundu

SONRAKİ HABER

Tramvay hattı çalışmasına tepki gösteren esnaf yol kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...