18 Ekim 2017 12:25

Bahçeci'yi kaçıranlar ESP Ankara İl Başkanını da tehdit etti

Ankara'da öğrenci Deniz Bahçeci'yi kaçıranların, Bahçeci aracılığıyla ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül'ü de tehdit ettiği ortaya çıktı

Paylaş

Ankara'da geçtiğiz günlerde SGDF MYK üyesi Deniz Bahçeci'yi kaçırarak darp edenler, Bahçeci aracılığıyla ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül'ü de tehdit etmiş. Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Kadın Platformu her ne olursa olsun sözlerini söylemekten vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler. 

SGDF MYK üyesi Deniz Bahçeci'nin geçtğimiz günlerde kendilerine Kamu Güvenlik Teşkilatı (KGT) ismini veren maskeli ve silahlı kişilerce kaçırılmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Olay günü, Deniz Bahçeci’ye ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül'den bahsedilerek “Didar’a selam söyle” denildi. Olaydan 3 gün sonra tekrar aranan Deniz Bahçeci, “Süren doldu” diye tehdit edildi. Ardından Didar Gül aranarak “Sıra sana geldi, Keçiören’de olduğunu biliyoruz” denildi. Didar Gül, olaya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ANKARA KADIN PLATFORMU'NDAN TEPKİ

Ankara Kadın Platformu, olaya ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde gerçekleşen açıklamada konuşan Ankara Kadın Platformu üyesi Banu Aykaç, geçtiğimiz günlerde başta Ankara olmak üzere, kendilerine Kamu Güvenlik Teşkilat (KGT) diyen silahlı ve maskeli kişilerin muhalifleri kaçırıp darp ve işkencede bulunduklarını hatırlattı.

ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül’ün 9 Ekim günü kaçırılan Deniz Bahçeci aracılığıyla tehdit edildiğini anlatan Aykaç, olaydan 3 gün sonra Gül’ün tekrar aranarak tehdit edildiğini aktardı. Hükümetin kadınları siyasetten uzaklaştırmaya dönük bir dizi faaliyete giriştiğini belirten Aykaç, bu kapsamda siyasi faaliyet yürüten arkadaşlarının tehdit ve taciz boyutunda rahatsız edilmeye başlandığını ifade etti.  Kadınların siyaset alanında söz söylemelerini, irade göstermelerini hiçe sayan bu sindirme politikalarını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Aykaç, tehditlerin Saraya karşı olan kadınların ve ezilenlerin siyasi faaliyetlerini engellemek, korkutmak için yapıldığını bildiklerini ifade etti. Aykaç, her ne olursa olsun sözlerini söylemekten vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. 

TEHDİTLERE KARŞI MÜCADELEYE DEVAM

HDP Milletvekili Kaya, her çevreden kadınların gün geçtikçe artan dayanışmasının ve görünür olmasının iktidarı korku ve endişeye sevk ettiğini ve bu korku ve endişenin de bu yollarla kadınlara yansıtıldığını belirtti. Tehditlerin, kadınları dayanışmalarından, seslerini çıkarmaktan alıkoyamayacağını ifade eden Kaya, hangi kimlik ve düşünceden olursa olsun insan bedeni ve düşüncesine, iradesine ve hatta tüm canlılara yönelik tehditlere, işkenceye karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Kaya, “Zulüm ve erkek zihniyeti yenilinceye, insanlar ve kadınlar kazanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müftülere nikah yetkisi, Meclis’ten geçti

SONRAKİ HABER

Meteoroloji Bölge Müdürü: Bu durumda üç beş ağacı düşünmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...