18 Ekim 2017 11:17

Rusya, Türkiye'den domates ithalatına sınırlı izin verdi

Rusya Türkiye’den 50 bin ton domates ithal edecek. Türkiyeli üreticiler ise bu oranın yetersiz olduğunu belirtiyor.

Paylaş

Türkiye'den Rusya’ya 50 bin ton domates ithalatı için onay çıktı.

Uçak krizi öncesinde Rusya’nın Türkiye’den domates ithalatı 346 bin 747 ton seviyesindeydi. Alınan son bilgilere göre Rusya Türkiye’den 50 bin ton domates ithal edecek. Türkiyeli üreticiler ise bu oranın yetersiz olduğunu belirtiyor.

Türkiye Yaş Meyve ve Sebze Sektör Kurulu ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “50 bin tonluk rakam ‘yarım elma gönül alma’ gibi. Rusya tarafı, kendi domates üreticilerini destekleme amaçlı bir politika yürütüyor. Ama biz şunu iyi biliyoruz ki Rusya Federasyonundaki domates üretimi halkın ihtiyacına cevap vermekten çok uzak.
Rusya tarafında domates fiyatları yüksek seyrediyor. Çünkü yaptıkları üretim onlara yetmiyor. İkili ilişkilerle 50 bin ton domates ihracatının 250-300 bin tonlara çıkartılacağını umut ediyoruz. Yani eski seviyelere getirilmesini istiyoruz. Hatta serbest bırakılmasını da talep ediyoruz. Ticarette bir kısıtlamanın olması doğru değil. Serbest ticaret kurallarının işlemesi gerekir.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Savaş ve yoksulluk bütçesi kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de inşaattan düşen işçi ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...