18 Ekim 2017 10:46

CHP’li Emir’den OHAL Komisyonu soruları

CHP’li Murat Emir, OHAL komisyonunun bir dosyaya ne kadar süre ayırdığını ve bu hızla dosyaların ne kadar zamanda bitireceğini sordu.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e OHAL komisyonuna ilişkin, “Bir dosyaya ortalama ayırılan süre ne kadardır? Bu hızla dosyaların ne kadar zamanda bitirilmesi düşünülmektedir?​” sorusunu sordu.

CHP’li Emir, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun çalışma şartlarını Meclis gündemine taşıdı. Emir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, 22 Mayıs’ta kurulan komisyona 101 bin 304 müracaatın yapıldığına dikkat çekti. Komisyonun her dosya için yarım saat harcayarak ve günde 8 saat çalışarak söz konusu başvuruları 24 yılda bitirebileceğini vurgulayan CHP’li Emir, Bakan Gül’e şu soruları sordu:

“22 Mayıs 2017’de kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, 9 Ekim 2017 tarihine kadar kaç dosyayı incelemiştir. Bunlardan kaçını sonuçlandırmıştır. Bir dosyaya ortalama ayırılan süre ne kadardır? Bu hızla dosyaların ne kadar zamanda bitirilmesi düşünülmektedir?​” (ANKA)


 

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesi'nde 344'üncü günde 3 gözaltı

SONRAKİ HABER

Suriyeli Komutan Zahreddin, mayın patlamasında öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...