18 Ekim 2017 10:05

Deniz Baykal'ın tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Paylaş

Yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle 3 gün önce Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. İlk operasyonda beyin damarındaki pıhtı temizlenen Deniz Baykal, dün de kafa içi basıncının artması üzerine ameliyat edilmiş, akşam saatlerinde ise üçüncü bir operasyon yapılarak yara kenarındaki kan birikintisi temizlenmişti.

Gece saatlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle Deniz Baykal'ın beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından kontrol edildi. DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda devreye girmesi gece Varşova dönüşünde gerçekleşti. Kendisiyle irtibata geçilen Prof. Türe, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçakla gece İstanbul'dan Ankara'ya getirildi. Prof.Dr. Türe'nin Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne ameliyatları gerçekleştiren ve tedaviyi sürdüren doktorlarla bir araya geldiği, Baykal'ın durumuna ilişkin ortak bir değerlendirme yapıldığı belirtildi. Ayrıca Prof. Dr. Türe'nin de süreci takip ettiği öğrenildi.

ŞENER VE ARINÇ HASTANEDE

Bu arada eski başbakan yardımcıları Abdullatif Şener ve Bülent Arınç ile MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve CHP'li bazı milletvekilleri hastaneye gelerek Baykal'ın sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldı. Hastane yetkilileri ise Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bugün herhangi bir açıklama yapmadı.

'BAYKAL, DÜNE GÖRE ÇOK DAHA İYİ'

Deniz Baykal ziyareti sonrası hastane önündeki basın mensuplarına açıklamada bulunan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Baykal'ın Türk siyasetinin en güçlü isimlerinden biri olduğunu ve bugüne kadar çok derin izler bıraktığını belirterek, şunları söyledi: "Herkesin takdirle andığı güzel bir siyasetçiyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim. Bildiğiniz gibi hastayla görüşmemiz mümkün değil ancak kızıyla görüşebildim. Onun yol arkadaşı değerli milletvekili arkadaşlarla ile görüşebildim ve doktolardan bilgi aldım. Ve hepsinin ortak kararı şudur, sayın Baykal bugün düne göre çok daha iyi durumda. İnşallah şifa bulacak, onu ümit ediyoruz. Bende eşimin ve şahsımın geçmiş olsun dileklerini ifade ettim. Sayın Baykal'la parlamentoda birlikte olduğumuz zamanlarda da, birbirimizden ayrı düştüğümüz zamanlarda da onun siyasetini, siyasete güç katan konuşmalarını, davranışlarını çok yakından takip etmiştim. Bugünde tabi kendisinden hiç beklemediğimiz ani bir rahatsızlık oldu. Vücut yapısının çok güçlü olduğunu biliyoruz, spoara düşkünlüğünü biliyoruz. Özellikle sağlıklı yaşam alanında yaptıklarını çok iyi biliyoruz ama hayat böyle bir şey. Ümit edilmediği zamanlarda belki çok basit bir olaydan da etkilenebiliyor. Bir kaç gündür arakadaşlarıma telefondan durumunu sorarak bugüne gelmiştim ama bugün mutlaka ziyaret etmek istedim. Hep iyi haberler aldık. Kızının da bir hekim olarak düşünceleri böyle. Esasen hastanelerimiz ve doktorlarımız çok iyi yetişti Türkiye adına iftihar etmek lazım. Ben Türkiye'deki hastanelerimizi ve doktorlarımızı yurt dışındaki bakım ve tedavilerden daha iyi görüyorum. Bu doktorlarımızın çabasıyla hiç şüphesiz şifayı veren Allah'dır. Allah'ın iziniyle sayın Baykal çok kısa bir zamanda normal hayatına dönecek, aramıza katılacak. Eskisinden daha güçlü bir şekilde Türk siyasetinde yarım kalmış işlerinin tamamlayacaktır."

PROF. DR. İBİŞ: TOMOGRAFİ BULGULARINDA BİR MİKTAR İYİLEŞME BULGUSU VAR

Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz baykal ile ilgili açıklamasında ‘Bilinci kapalı. Tomografi bulgularında bir miktar iyileşme bulgusu var’ dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Bilinci kapalı. Hayati bulguları konrol altında. Ancak tomografi bulgularında bir miktar iyileşme bulgusu var. Küçükte olsa bizi umutlandıracak bulgular var. Kendisine yine cihazla solunum desteği sağlanıyor ve beyin koruma tedavisi uygulanıyor" dedi. 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, hastane bahçesinde Deniz Baykal'ın sağlık durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. İbiş, Deniz Baykal'ın durumunun ciddiyetinin koruduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bilinci kapalı. Hayati bulguları kontrol altında. Herhangi bir belirgin anormallik yok. Bu güzel yönü. Nörolojik bulguları dünle aynı. Beyin fonksiyonları yine dünle aynı. Bunları özellikle söylüyorum çünkü daha önce bir kötüye gidiş vardı. Ama dünle bugün arasında kötüye gidiş anlamında bir sonuç yok. Bu bizim için güzel bir bulgu. Tomografi bulgularında bir miktar iyileşme bulgusu var. Küçükte olsa bizi umutlandıracak bulgular var. Kendisine yine cihazla solunum desteği sağlanıyor. Beyin koruma tedavisi uygulanıyor. Bunun bir parçası olarakta uyutulma işlemi devam ediyor. Sosyal medyada beyin ölümü gerçekleştiğine dair bazı haberler çıkıyor. Kesinlikle böyle bir şey yok."

‘BEYNİ KORUMAK İÇİN UYUTULUYOR’

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. İbiş, Baykal'ın uyutulmasıyla ilgili, "İlgili hocalarımızı muayenesi sırasında muayene yapıldıktan sonra tekrar uyutuluyor. Çünkü uyanık kaldığı sırada beyin yoruluyor. Onu önlemek için, beyni daha fazla korumak için uyutma işlemine devam ediiyor." dedi. Prof. Dr. İbiş, dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe'nin Baykal'ı kontrol etmesiyle ilgili ise, "Deniz beyin kızı Aslı hanımın talebiyle bu kontrol gerçekleşti. Biz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak en iyisini yaptığımıza güveniyoruz. Bu nedenle de 'Elbette gelip görebilir' dedik. Ve yapılabilecek olanın en iyisinin yapıldığını, her şeyin mükemmelce yapıldığını belirterek buradan ayrıldı. Biz bu konuda çok açığız. Bir hekimin, ailenin talebiyle gelip görmesinde muayene etmesinde hiçbir sakınca yok" dedi.

‘İNANCIMIZA VE DUAMIZI EKSİK ETMEYECEĞİZ’

Prof. Dr. İbiş, tedavi sonrası Baykal'da kalıcı hasar olup oluşamayacağı ile ilgli yöneltilen soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Bu süreç çok önemli. Dün anlık değişiklikler yaşadık. Sonucun nereye varacağını bugünden söylemek mümkün değil. Süreci hep beraber takip dedlim. Elbetteki elimizden geleni yapacağız. Elbetteki onun iyileşmesi içinde inancımız ve duamızı eksik etmeyeceğiz. Ümitsiz olduğumuzu asla söylemedik, söyleyemeyiz de. Öyle bir şey olamaz da. Biz hekimiz. Elbette umudumuz var."  

‘TIPTA HER AN HERŞEY OLABİLİR’

İbiş, Baykal'a takılan stentle ilgili de, "Stent yerinde duruyor. Stentte bir anormallik olduğuna dair elimizde herhangi br bulgu yok. Şu anda stentin açık olduğunu gösterir bulgular elimizde var" dedi. İbiş, Baykal'ın akciğeriyle ilgili endişe verici bir durum olup olmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi: "Şu anda kontrol altında. Ateşi oldukça düştü. Enfeksiyon bulguları ilgili hekimlerce takip ediliyor. O da yüz güldürücü durumda. Şu an için konuşuyorum bunları. Tıpta her an her şey olabilir. Şu an için akciğer enfeksiyonu yönünden de bugular olumlu yönde."  Prof. Dr. İbiş açıklamasının sonunda ise hastane dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şarkıcı Ege, ilk romanı 'İsyan'ı tanıttı

SONRAKİ HABER

Soros’tan Açık Toplum Vakfı’na 18 milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...