18 Ekim 2017 09:21

Öldürülüp yakılan Eylem Gülçin Kanık cinayetinde 5 tutuklama

Aydın'da öldürülüp bedeni yakılan Eylem Gülçin Kanık cinayetinde gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Paylaş

Aydın’ın Didim ilçesinde, öldürüldükten sonra cesedi yakılarak, makilik alana atılan 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık cinayetiyle ilgili polis, 5 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklandı. 

Olay, 7 Ekim Cumartesi günü, Çamlı Mahallesi Manastır Koyu mevkisinde meydana geldi. Çevredekiler, yerde yatan yanmış bir kadın cesedi gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Kimliği belirlenemeyen yanmış ceset, savcının incelemesinin ardından otopsi ve kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi.

Yapılan araştırmalar sonucu bulunan cesedin, Eylem Gülçin Kanık'a ait olduğunu belirlendi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden işlemleri tamamlanan E.D. ve S.Ç., sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Daha sonra adliyeye sevk edilen baba M.K (41) ile oğulları G.K. (17) ve Y.K. (16) da tutuklandı.

'KANIK HAKKINDA 6 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI VARDI'

Öldürülen Kanık'ın butik işlettiği öğrenilirken, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı gerekçiyle hakkında şikayette bulunulduğu, konuyla ilgili dava açıldığı ve hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası verildiği öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Kanık'ın, hapse girmemek için Türkiye'den kaçmak amacıyla yasa dışı geçişi organize ettiği belirtilen cinayet zanlılarıyla anlaştığının belirlendiği öğrenildi. Kanık'ın para karşılığı anlaştığı bu kişilerce boğulduğu, ardından da tanınmaması için makilik alanda cansız bedeninin ateşe verildiği belirtildi. Zanlıların suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. 

ÜSTÜNDEKİ 250 BİN AVROYU ALMIŞLAR

Sahte pasaport hazırlayıp, Yunan adalarına kaçırmak için bir miktar paraya anlaştıkları Kanık'ı öldüren zanlıların, yanında bulunan 250 bin avroyu da aldıkları öne sürüldü. Kanık'ın cenazesinin ise İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edileceği belirtildi. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Kadın muhtar ve vekil sayısı artmalı

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta son 4 yılda 18 maden işçisi ölmüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...