18 Ekim 2017 09:02

Kılıçdaroğlu: Kadın muhtar ve vekil sayısı artmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, siyasi partiler yasasının değişmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Kadın muhtarlarla Ankara’da bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın milletvekili ve muhtar sayısının artması gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, muhtarlara özel bir kanun olması gerektiğini ve belediyelerin mahallelerle ilgili aldığı kararlar sırasında belediye meclisinde söz ve oy sahibi olması gerektiğini söyledi. Bir dönem “Muhtarlıklar kapatılsın” fikrinin öne çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biz bunu şiddetle eleştirdik. Osmanlı’dan beri gelen bu kurumlar kapatılamaz dedik. Muhtarlıklar olmazsa aile de demokrasi de olmaz, kadın erkek eşitliği olamaz” diye konuştu.

“Neden kadın milletvekili sayısı artmıyor?​” diye soran Kılıçdaroğlu, siyasi partiler yasasının değişmesi gerektiğini kendilerinin buna hazır olduğunu dile getirdi. CHP’nin tüzüğünde cinsiyet kotası olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kadın milletvekili sayısı artmalı. Biz buna hazırız. Kendi tüzüğümüzde bunu getirdik. Kadın kotası demiyoruz, cinsiyet kotası diyoruz, buna dikkat edin. Bunun sözünü CHP Genel Başkanı olarak veriyorum. Türkiye’de 50 bin 207 muhtar var. Ama kadın muhtar sayısı çok az. Bunun önümüzdeki yıllarda 5 bine 10 bine çıkması lazım” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Öldürülüp yakılan Eylem Gülçin Kanık cinayetinde 5 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...