Niğde'nin AKP'li Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti

İstifa edeceği konuşulan 10 belediye başkanından biri olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti.

18 Ekim 2017 07:38
Paylaş

Niğde' nin AKP'li Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. Faruk Akdoğan, istifa edeceği konuşulan on belediye başkanından biriydi.

Niğde Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Akdoğan, belediye personelinin de katıldığı toplantıda, 8.5 yıllık sürede yaptığı hizmetleri anlattı. Bugün itibarıyla görevinden ayrıldığını belirten Akdoğan, istifasının ardından yaptığı yazılı açıklamada ise şunları kaydetti:    

"8.5 yıldır yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden başım dik alnım açık olarak ayrılıyorum. Bilinmesini isterim ki bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, 2 defa da Belediye Başkan adaylığı görevini tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım. Bu görev bana tevdi edilirken nasıl heyecanlandıysak bugün de aynı heyecanla görevimden ayrılıyorum. Bu kararımın ülkem, partim, şahsım ve özellikle de hizmet etmekten gurur duyduğum Niğde için hayırlara vesile olmasını diliyor, mesai arkadaşlarımdan ve Niğde halkımızdan haklarını helal etmesini istiyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

HAYALLER YARIM KALDI!

Faruk Akdoğan'ın istifa kararını açıklamasın kısa bir süre önce Niğde Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda, "Hayalleri değil hayal bile edilemeyenleri hayata geçiriyoruz" deniliyordu.

YENİ BELEDİYE BAŞKANI 10 GÜN İÇİNDE SEÇİLECEK

AKP'li Faruk Akdoğan'ın Niğde Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilmesinin ardından boşalan koltuk 10 gün içinde 31 belediye meclis üyesi arasından arasından yapılacak seçimle dolacak.

Niğde Belediyesi'nde 16 AKP'li, 10 MHP'li ve 5 CHP'li meclis üyesi bulunuyor. AKP Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, yeni başkanın istifa tarihi itibariyle 10 gün içerisinde seçileceğini söyledi.

Peşin, "Niğde Valisi, istifanın ardından 10 gün içinde belediye meclisini yeni başkan seçmek üzere toplantıya davet edecek. İlk olarak temayül yapacağız. Guruptan bir belediye meclis üyemizi aday göstereceğiz. Belediye meclis üyeleri arasından yeni belediye başkanı seçilecek. Gizli oylama yapılacak"dedi.

10 belediye meclis üyesine sahip MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör ise MHP Genel Merkezinin talimatı doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.

Bu arada AKP'li Meclis Üyesi Nevzat Baloğlu, Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

FARUK AKDOĞAN KİMDİR?

1964 yılında Niğde'de doğan Faruk Akdoğan, eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etti.

İş yaşamına 1982 yılında Niğde'de esnaf olarak başlayan Faruk Akdoğan, 1999-2004 yılları arasında Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2009 yılları arası Niğde Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Faruk Akdoğan, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında ise Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi'nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi'nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi.

2001 yılında AKP kurucu üyeleri arasında yer alan Faruk Akdoğan, 2002 yılında AKP Genel Merkezi tarafından Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP'nin Niğde Belediye Başkanı Adayı olarak belirlenen Faruk Akdoğan, Niğde Belediye Başkanı oldu. Özel Kalem Dergisinin İstanbul'da düzenlediği Yerel Yönetimler Ödül töreninde Niğde için uyguladığı projeler ve hizmetlerinden dolayı "Yılın İl Belediye Başkanı" seçildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Irak ordusu: Peşmerge 2014 sınırlarına çekildi

SONRAKİ HABER

‘Ay sonunu getiren her emekçi aslında bir bütçe uzmanı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...