18 Ekim 2017 07:05

Çin Komünist Partisi 19. Ulusal Kongresi toplandı

Çin Komünist Partisi, 19. Ulusal Kongresi'ni topladı. Kongrede konuşan Şi Cinping, Çin siyasetinde yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Paylaş

Çin Komünist Partisi (ÇKP) kongresi başkent Pekin'de başladı. Kongreye iki binden fazla delege katılıyor.

Gelecek hafta sona ermesi beklenen kongrede önümüzdeki beş yıldaki siyasi ve ekonomik yol haritası belirlenecek ve Politbüro Daimi Komitesi seçilecek. 2012'de başkanlığa gelen Şi Cinping'in görevine devam etmesi bekleniyor.

64 yaşındaki Şi Cinping, kongrede yaptığı 3 saat 23 dakikalık konuşmada "Çin ulusu ayağa kalktı, zenginleşti, güçlendi ve şimdi bu yenilenmenin getirdiği harika olanakları kucaklıyor. Önümüzdeki dönem Çin'in daha çok ön plana çıktığı ve insanlığa daha çok katkı yaptığı bir dönem olacak" dedi.

"Çin rüyasını gerçekleştirmek parkta yürümek kadar olmayacak" diyen Şi Cinping, "Partinin güçlü liderliğinin arkasında toplanalım ve azimli bir mücadeleye girişelim. Her yönden zengin bir toplum oluşturma mücadelemizde kesin bir zafer kazanalım" ifadesini kullandı.

Şi Cinping, yolsuzluğun ülke ve partinin geleceğine yönelik en büyük tehdit olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Şi Cinping, Çin devriminin lideri Mao Zedung'dan bu yana ülkenin en çok öne çıkan lideri olarak tanımlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

2017 Man Booker Ödülü George Saunders’ın

SONRAKİ HABER

Irak ordusu: Peşmerge 2014 sınırlarına çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...