18 Ekim 2017 00:10

Taciz zanlısı apartman yöneticisi hakim karşısına çıkacak

Adana'da aynı apartmanda bulunan 15 yaşındaki kızı 4 yıl boyunca taciz ettiği belirtilen apartman yöneticisi C.S yarın hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da Güzelyalı Mahallesi’nde apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını 4 yıl boyunca taciz ettiği belirtilen 60 yaşındaki Apartman Yöneticisi C.S. 19 Ekim’de ilk kez hakim karşısına çıkacak. “Çocuğun cinsel istismarı ve basit tehdit”le suçlanan C.S’ye, taciz mağduru çocukla aynı apartmanda ev hapsi verilmişti. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşma öncesi Evrensel'e konuşan Mağdur Çocuğun Avukatı Sevil Aracı, böyle ciddi bir suçlama karşısında tutuksuz yargılama yapılmasının,  bu suçları işleyenlerin cezasız bırakılacağına dair de endişeye neden olduğunu belirtti. Aracı bu yüzden ilk duruşmada temel taleplerinden birisinin sanık C.S’nin  tutuklanması olacağını ifade etti.

Avukatı Sevil Aracı
Avukat Sevil Aracı

‘ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİ AÇISINDAN TUTUKLANMALI’

Kız çocuğunun ailesinin yaşadıkları düşünüldüğünde de “ev hapsi” kararının adil olmadığını dile getiren Aracı, “Basit suçlarda bile tutuklama çok yaygın uygulanıyor. Ama mağduru çok fazla etkileyen bir suçta uygulanmamasını doğru bulmuyoruz. Çocuk yaştaki çocuklara taciz çok önemli suçlardan” dedi. 

Adana Kadın Platformundan kadınlar olarak soruşturmayı başından beri takip ettiklerini de dile getiren Aracı, “Tüm kadınları 19 Ekim tarihinde Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde olmaya çağırıyoruz. Dayanışmayı kız kardeşliğimizi bu şekilde göstermek istiyoruz” diye konuştu.

‘SANIK SUÇUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR’

 Aracı, iddianamede hem çocuğun cinsel istismarının hem de tehdit suçunun birlikte yer almasının olumlu olduğunu ifade etti. İddianamede olay anlatımının çocuğun ifadeleri doğrultusunda gerçekleştiğini ve sanığın suçu inkar etmeye yönelik “İşten çıkaracağım için iftira atıldı” iddiasına iddianamede itibar edilmediğini söyleyen Aracı, “Mahkemede de bunların gerekçe olmayacağını ifade edeceğiz. Oraya taşınmadan, yönetici olmadığı tarihlerden yönetim kurulu kararlarını delil diye sunmuş. Para isteme olaylarından bahsedildi; ama bu ifadeler sonradan verildi. İlk ifadelerinde yok.  Sanık suçun üstünü örtmeye çalışıyor. Bu ifadelerin daha sonra kurgulandığını düşünüyoruz. İddianame de buna da dikkat çekilmiş” dedi. 

MAĞDUR ‘YORULDUM, ÖLMEK İSTİYORUM’ DİYE NOT BIRAKTI

İstismar olayı, mağdur çocuk A.Y’nin “Ben yoruldum, artık ölmek istiyorum. O küçük A. olmak istiyorum, benim kalbim acıyor. Canım çok yanıyor. Artık bıktım, yoruldum. O adamın bana yaptıklarından sıkıldım” şeklinde intihar mektubu bırakmasıyla ortaya çıkmıştı.
Mektubu bulan A.Y’nin ablası sanık C.S’den şikayetçi oldu. C.S. tutuklandı ancak daha sonra ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. 

 {{329921}}

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özel'den Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

SONRAKİ HABER

Veliler: Çocuklarımızı okullara korku ile yolluyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...