17 Ekim 2017 16:14

‘Kadınların eğitimi için koşacaklar’

“Benim Kızım Okuyacak” kampanyası kapsamında 39. İstanbul Maratonuna Ankara’dan katılacak koşucular bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş

Kadınların eğitim sürecinde karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek için hayata geçirilen “Benim Kızım Okuyacak” kampanyası kapsamında 39. İstanbul Maratonuna Ankara’dan katılacak koşucular bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Kadınların eğitim sürecinde karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Benim Kızım Okuyacak” kampanyası kapsamında üç ülke ve 25 ilde toplam 297 gönüllü koşucu dokuz ilde antrenmanlarına devam ediyor. 39. İstanbul Maratonu’na Ankara’dan katılacak gönüllü koşucular ise geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak önerilerini paylaştı.

Buluşmanın ilk bölümünde bugüne kadarki çalışmaların sunumu yapılırken, 12 Kasım’daki maratonu da içine alacak sürecin genel planlaması ve gönüllü koşucuların bireysel bağışlarını nasıl gerçekleştireceklerine dair bilgilendirmeler de yapıldı.

Maraton sürecinde yürütülecek kampanya ile elde edilecek gelirin hangi somut projelerde kullanılacağının da konuşulduğu buluşmada, “hayata geçirilecek projelere katılımcıların karar vermesi, böylece bu alanda örnek bir model geliştirilmesi, bireysel bağış kampanyasının 20 Ekim’de başlayıp 30 Kasım’da sonlanması” kararlaştırıldı.

Toplantının forum bölümünde ise proje önerileri görüşüldü. Öneriler arasında “Üniversiteli kadınların barınma olanaklarının artırılması ve süreklileştirilmesi, sadece yüksek öğretimde değil eğitimin her kademesinde burs olanaklarının geliştirilmesi, gezici eğitim olanakları yaratılıp yerinde temas ile çözüm örnekleri oluşturulması, bilimsel bilginin yaygınlaştırılması için yazılı-görsel materyaller hazırlanması ve laik-bilimsel eğitim modellerinin oluşturulması” öncelikli hedef olarak belirlendi.

İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de benzer buluşmaların kararının alındığı toplantıda gönüllü koşucular arasında olan Atletizm Federasyonu eski Başkanı ve eski milli atlet Mehmet Yurdadön ve eski milli atlet Veli Ballı da sporcu sağlığı ve antrenman metotları konularında birer konuşma yaptı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sendika ve meslek odalarından 'OHAL'e onay vermeyin' çağrısı

SONRAKİ HABER

DİSK’ten direnişteki cam işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...