17 Ekim 2017 13:31

Mersin’de polis aracına bombalı saldırı: 12 polis yaralı

Mersin'de polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 12 polis yaralandı.

Paylaş

Mersin’de akşam saatlerinde polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Mersin Valiliği 12 polis memurunun yaralı olduğunu bildirdi.. Saldırının ardından Güvenevler Mahallesi’nde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri saldırıda kullanılan bombanın türünü ve failleri belirlemek için delilleri toplamaya devam ediyor.

Saldırı akşam saatlerinde polis servis aracının Okan Merzeci Bulvarı’nda 18. Cadde’ye döndüğü noktada gerçekleştirildi. Şehrin bir çok noktasından duyulan patlamanın etkisiyle polis servis aracında hasar meydana geldi, araç içindeki polis memurları çeşitleri yerlerinden yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans itfaiye ve AFAD aracı sevk edildi ve yaralılar ,Toros Devlet Hastanesi,  Şehir Hastanesive Tıp Fakültesi Hastanesi’ne taşındı.

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde polis aracının yanında parçalanmış ve kömürleşmiş halde elektrikli bisiklet bulundu. Polis ekipleri patlayıcının bu bisiklet üzerine yerleştirildiği ve servis aracının geçişi sırasında patlatıldığı ihtimali üzerinde duruyor.

Patlamanın etkisiyle olay yerinin çevresindeki bazı binaların camları kırılırken olay yerine bulunan araçlar da zarar gördü. Polis ekipleri patlamanın gerçekleştiği noktanın yaklaşık 500 metre çapındaki alanda delil topluyor.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’da patlama yerine gelerek olay hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında Okan Merzeci Bulvarı, 18. Cadde ve 1. Cadde’de trafik kısmi olarak kapatıldı, yaya geçişleri yasaklandı. Polis ekiplerinin ve savcılığın incelemeleri halen devam ediyor.

Mersin Valiliği internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada saldırıda 12 polis memurunun yaralandığını, ağır yaralı bulunmadığını bildirdi.

Polis servis aracına yönelik, bomba yüklü motosikletle düzenlenen saldırıyla ilgili mahkeme yayın yasağı karar aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yayın yasağına ilişkin talebini değerlendiren Mersin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, her türlü haber, röportaj ve eleştiri gibi yayınların yasaklanmasına karar verdi. (Mersin/EVRENSEL)

EKİBE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Mersin'de 3 Nisan'da Mezitli İlçesi Söğütlüpınar Kavşağı'nda parça tesirli bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması s onucu kontrol noktasında bekleyen 2 polis memuru yaralanmıştı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, 3 savcının görevlendirildiğini bildirdi. (DHA)

Mersin patlama (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek'in gidişi hakkında üç iddia

SONRAKİ HABER

Panzerin ezdiği 2 kardeşin davasında polise tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...