17 Ekim 2017 12:38

İhraç edilen akademisyenler Mülkiyeliler Birliğine aday

İhraç edilen akademisyenlerin de dahil olduğu bir liste, Mülkiyeliler Birliği'nin mart ayında yapılması planlanan seçimlerinde aday oldu.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Mülkiyeliler Birliği'nin mart ayında yapılması planlanan seçimleri öncesinde, ihraç edilen akademisyenlerin de arasında bulunduğu bir liste yönetime aday oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden (SBF), KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin de içerisinde yer aldığı adaylar yayımladıkları bildiri ile adaylıklarını açıkladı.

Bildiride, “Ülkemizin içinden geçtiği zorlu koşullardan, buna benzer her dönemde olduğu gibi fakültemiz ve Mülkiyelilerin temsil ettiği değerler de payını almıştır. SBF’nin onlarca öğretim üyesi, hiçbir hukuki dayanağı olmayan OHAL KHK’leri ile fakültelerinden ihraç edilirken, Mülkiye’yi Mülkiye yapan dersler ve araştırma merkezleri kapatılmıştır. Mülkiyelilerin temsil ettiği eşit ve özgür yurttaşlık hakları, emeğin hakları, barış, demokrasi ve hukukun üstünlüğü, kamu yararı, laik ve bilimsel eğitimi değerleri ayaklar altına alınmıştır” denildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden ihraç edilen Dr. Dinçer Demirkent, neden aday olduklarını gazetemize anlattı. Demirkent, barış bildirisine imza atan 9 akademisyenin de aralarında bulunduğu bir listeyle Mülkiyeliler Birliğine aday olduklarını söyledi.  Fakültelerindeki akademisyenlerin ihraç edildiği süreçte Mülkiyeliler Birliğinin bir tür ürkeklik içinde olduğunu söyleyen  Demirkent, tasfiye edilenin sadece fakülte olmadığını vurguladı. SBF mezunu kişilerin çalıştıkları kurumlarda ihraç edildiklerini, haklarında hukuki bir dayanağı olmayan siyasi soruşturmalar açıldığını dile getiren Demirkent, bu saldırılara karşı ürkekçe hareket etmenin Mülkiyeliler Birliğinin temel varoluş sebebini ortadan kaldırabileceğini ifade etti.

Mülkiyenin belli değerleri olduğunu ve bunun köklü bir geleneğe yaslandığını kaydeden Demirkent, kamu yararının yanında olma, memlekette yaşayan herkesin yararına olmanın Mülkiyelileri tarif eden değerlerin başında geldiğini vurguladı. Mülkiye’nin değerlerini daha genç bir kadroyla yönetime taşımak istediklerini belirten Demirkent, “Artık yazmanın, çizmenin bedelleri ağır ve bu bedelleri kimse ödemek istemiyor. Sorumluluk alarak yola çıkacağız ve bu sorumluluğun hem fakülte hem Mülkiyeliler Birliği hem de memlekete bir faydası olursa sevineceğiz.OHAL rejimine ve gelen faşizme teslim olan sessizliğin kendisi artık kaybetti ve biz bir ses çıkardık” diye konuştu.

ESKİ DEKANIN YORUMU UTANÇ VERİCİ

Adaylıklarını açıkladıktan sonra gelen tepkileri, destekleri sorduğumuz Demirkent, “Sevindirici bir tepki süreci yaşadık. Deklarasyon yayımlandığında akademik camiadan gelen tepkiler böyle bir çıkışa ihtiyaç olduğu yönünde oldu. Şimdiden verilen bu destek bizi mutlu etti” dedi. Ancak üzücü tepkilerle de karşılaştıklarını anlatan Demirkent, “Fakültede son dönemde dekanlık yapmış öğretim üyelerinden birisi deklarasyondaki imzacıları kastederek sosyal medyada yaptığı bir yorumda, ‘Fakülteyi yıktınız Mülkiyeliler Birliğini de mi yıkacaksınız’ dedi. Bir sosyal bilimler profesörü yaptığı bu paylaşımla tasfiyemizin suçlusu bizmişiz gibi gösterdi. Utanç verici bir paylaşım” dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

İstismar zanlısı imama 32 yıl 5 ay hapis istemi

SONRAKİ HABER

Dış açık 8 ayda yüzde 27.4 büyüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...