17 Ekim 2017 12:28

İstismar zanlısı imama 32 yıl 5 ay hapis istemi

Diyarbakır'da Kur’an kursunda 12 yaşındaki H.İ’ye cinsel istismarda bulunmak suçundan tutuklanan imam hakkında 32 yıl 5 ay hapis cezası istendi.

Paylaş

Deniz TEKİN

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ders verdiği Kur’an kursunda 12 yaşındaki H.İ’ye cinsel istismarda bulunmak suçundan tutuklanan İmam Y.Ö. hakkında 32 yıl 5 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Tepe Mahallesi’ndeki İhlas Camii’nde görev yapan İmam Y.Ö. hakkında,  yetkisi olmadığı halde ders verdiği Kur’an kursunda 5 çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.  Hazırlanan iddianamede istismara maruz kaldıklarını belirterek şikayetçi olan ancak daha sonra ifadelerini geri alan 4 çocuğun “tanık” olarak dinleneceği davada, mağdur olarak sadece 12 yaşındaki H.İ, yer alıyor.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Y.Ö’nün 15 yaşından küçük çocuğa karşı “cinsel istismar” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarını işlediği belirtilerek 16 yıldan 32.5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

H.İ’nin telefonunda yapılan incelemede 6 Temmuz ile 8 Temmuz 2017 tarihleri arasında tutuklu İmam Y.Ö’nün kullandığı cep telefonu hattından 10 cevapsız aramanın yapıldığı tespit edildiği kaydedildi. Yine aynı tarihler arasında İmam Y.Ö’nün mağdur çocuğa, “Selam bir tanem”, “Müsait değil misin bebeğim” içerikte birçok mesaj gönderildiği yer aldı.  

Tutuklu Y.Ö. soruşturma kapsamında verdiği ifadede öğrencilere cinsel istismarda bulunmadığını öne sürdü. İmam Y.Ö,  H.İ’ye mesaj attığını kabul etti ama bunu da “Bunları yazarken kötü bir niyetim yoktu” şeklinde savundu.

 Y.Ö. hakkındaki davanın ilk duruşması 14 Aralık’ta saat 09.05’te görülecek. (MA)

ÖNCEKİ HABER

2017’de Akdeniz’i geçmeye çalışan 2,776 mülteci öldü

SONRAKİ HABER

İhraç edilen akademisyenler Mülkiyeliler Birliğine aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...