17 Ekim 2017 11:49

'Meclis samimiyse kadınların taleplerini hayata geçirsin'

HDP'li Filiz Kerestecioğlu 'Meclis Helin'in öldürülmesi nedeniyle samimi bir üzüntü duyuyorsa artık bunlara kulaklarımızı kapatmamamız gerekiyor' dedi

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis Genel Kurulunda 17 yaşında katledilen Helin Palandöken cinayetine ilişkin değerlendirme yaparak, “Parlamento samimi bir üzüntü duyuyorsa artık bunlara kulaklarımızı kapatmamamız gerekiyor” dedi. 

Mustafa Yetgin isimli bir kişi tarafından katledilen 17 yaşındaki Helin Palandöken’e ilişkin açıklama yapan HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu, AKP iktidarının kadına yönelik politikalarını eleştirdi. Kerestecioğlu, “Cinsiyet eşitliği için, ‘Kadına yönelik şiddete karşı küçük yaşlardan itibaren eğitim verilsin’ dedik. ‘Tehdit edilen, şiddete uğrayan kadınları korumak için seferber olunsun’ dedik. Ancak bunların hiçbiri yapılmadı. ‘Kadınları koruyan, güçlendiren bir politika oluşturun’ dedik ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sadece aileyi merkeze koydu” şeklinde konuştu. Kerestecioğlu, sadece eylül ayında en az 28 kadınının öldürüldüğünü, 7 kadının tecavüze, 29 kadının tacize uğradığını, 28 kadının yaralandığını, 22 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğunu hatırlattı. 

Kerestecioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda, İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye’de nasıl uygulandığına ilişkin Eşitlik ve Ayrımcılığa Karşı Komite (GREVIO) tarafından bir inceleme sürüyor. Türkiye’nin görevini yerine getirmediği, kadına yönelik şiddet üzerine yıllarca çalışan kadın örgütleri tarafından da raporlarla dile getiriliyor. Eğer Helin için gerçekten bütün partiler ve parlamento samimi bir üzüntü duyuyorsa artık bunlara kulaklarımızı kapatmamamız gerekiyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te işyerinde patlama: 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Aylin Nazlıaka’dan Melih Gökçek 'kehaneti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...