17 Ekim 2017 11:34

Meclis işkence sözünü 'kaba' buldu araştırılmasını reddetti

Meclis Başkanlığı Antalya Cezaevinde yaşanan işkence için verilen araştırma önergesinde işkence sözünü kaba ve yaralayıcı bularak iade etti

Paylaş

HDP’lilerin Antalya L Tipi Cezaevinde yaşanan işkencelerin araştırılması için verdikleri Araştırma Önergesi "işkence" ifadeleri kaba ve yaralayıcı bulunduğu gerekçesi ile Meclis Başkanlığı tarafından reddedildi. 

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın Antalya L Tipi Cezaevinde yaşanan baskılara ilişkin Meclis Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesi reddedildi. 5 Ağustos 2016 tarihinde Antalya Cezaevinde yaşananlara ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Cezaevi İnceleme Komisyonu'nun açıkladığı rapora göre; cezaevinde tutsaklara işkence yapıldığı belirtilmiş ve bu işkenceler doktor raporları ile kanıtlanmıştı.

'KABA VE YARALAYICI İFADELER'

Yayınlanan raporun ardından HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve 24 milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na cezaevinde hayata geçirilen uygulamaların araştırılması için önerge verildi. Meclis Başkanlığından gönderilen cevapta soru önergelerinde "kaba ve yaralayıcı" ifadeler yer aldığından araştırma yapılmadan soru önergesinin iade edileceği dile getirildi. Söz konusu önergede doktor raporları ile de kanıtlanan işkencenin soru önergesine konu olması Meclis Başkanlığı'nın ret gerekçesi oldu. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Katalonya'da bağımsızlık yanlısı 2 lider gözaltında

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta maden ocağında göçük: 8 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...