17 Ekim 2017 10:35

Rakka'nın tamamı IŞİD’den geri alındı

SDG Sözcüsü Telal Silo Ronahi televizyonuna yaptığı açıklamada, Rakka'yı tamamıyla kontrol aldıklarını ve resmi açıklama yapacaklarını duyurdu

Paylaş

DHA'nın haberine göre, IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye'nin Rakka kentinde, koalisyon güçlerinin desteğiyle Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) yaklaşık 4 aydır yürüttüğü operasyon kapsamında, kentin kontrolünün tamamen sağlandığı ve resmi açıklama yapılmasının beklendiği belirtildi. 

Rakka'nın IŞİD’den temizlenmesi için haziran ayında başlatılan operasyonun sona erdiği belirtildi. Amerikan ordusunun öncülük ettiği 'IŞİD ile Mücadele Koalisyonu'nun hava desteği ve yine ABD'nin silah ve araç desteğiyle SDG’lilerin yürüttüğü operasyonda, son olarak kentteki Neim Meydanı, Vatani Hastanesi ve Rakka Stadyumu IŞİD’den alındı.

Operasyonun bittiği kentte, ana omurgasını YPG ile YPJ'nin oluşturduğu SDG, patlayıcı arama ve tarama çalışması yaptı.

Operasyonun tamamlandığı kentin, IŞİD’den tamamıyla geri alındığına dair resmi açıklamanın kısa sürede yapılacağı belirtildi. SDG Sözcüsü Telal Silo, Suriye'den yayın gerçekleştiren Ronahi televizyonuna yaptığı açıklamada, Rakka'yı tamamıyla kontrol aldıklarını ve kısa süre içinde yapacakları açıklamayla kentin IŞİD’den kurtarıldığını duyuracaklarını söyledi.

BBC Arapça Servisi'ne konuşan SDG'nin üst düzey komutanlarından Feras Killani ise, IŞİD'in artık kentte varlık göstermediğini söyledi.

SDG'nin sözcülerinden biri de, Rakka Devlet Hastanesi çevresinde çıkan çatışmada 22 cihatçının öldürüldüğünü açıkladı.

Rakka Stadyumu'na ise YPG bayrağı asıldı.

BBC muhabiri Quentin Sommerville, kentin IŞİD'den alınmasıyla ilgili resmi açıklamanın çok yakında yapılmasının beklendiğini bildiriyor.

Çatışmaların sonlanması için yapılan bir anlaşma kapsamında 100 kadar yerli IŞİD militanına, geçtiğimiz günlerde aileleriyle birlikte kentten ayrılmasına izin verildiği aktarılıyor.

BBC muhabiri Sommerville, kentte uzun zaman sonra hava saldırı düzenlenmediği, bombardıman ya da silah sesi gelmediğini aktarıyor.

Sommerville ayrıca bir kamyonun hoparlörlerle kentte dolaşarak Rakkalılara dışarı çıkma ve sıcak çorba içme çağrısı yaptığını da söylüyor.

Rakka, IŞİD'in 2014 yılında ele geçirdiği büyük kentler arasındaydı.
SDG, yaklaşık 4 ay önce kenti ablukaya almıştı. (DIŞ HABERLER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Yaklaşık 3 bin belediye emekçisi yemek hakkını kullanamıyor!

SONRAKİ HABER

Oslo’da üç kadının öldüğü aylar sonra fark edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...