Kılıçdaroğlu: İşçiler OHAL yüzünden greve çıkamıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ‘Sivilleri etkilemiyor’ dediği OHAL nedeniyle işçilerin greve çıkamadığını söyledi.

17 Ekim 2017 09:35
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Enis Berberoğlu, İstanbul Milletvekili. Geçmişi başarılarla dolu bir milletvekili. Önemli bir gazeteci. Olmayan bir suçtan ceza kesildi kendisine. Olmayan bir suçtan casusluk iddiası ile karşı karşıya kaldı. Bozulmuş kararın tutukluluğu olur mu? Yargının adalet bağlamında ciddi bir ivme kaybettiğini biliyorum. Bunu ben söylemiyorum. Saygıdeğer yargıçlar söylüyor.

Anayasa Mahkemesi'nin AİHM kararı çıkmadan önce adaleti dağıtması lazım. Artık görev yargının elindedir. Yargı adaleti dağıttığı sürece toplumda kaybettiği itibarı kısa sürede kazanacaktır. 80 milyon her birimiz adaleti, hakkı ve hukuku savunduğumuz zaman bu ülkeye er geç adalet de hak da hukuk da gelecektir. Geciken adalet en büyük adaletsizliktir. Masum insanların hapiste olması bizim içimize sindiremediğimiz bir tablodur.

‘9 MİLYONUN YOKSULSA DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ’

Millet aç sen saraylarda yaşayacaksın. Her gece de ayrı bir odada yatacaksın korkudan. Yasakların, yolsuzluğun ve 9 milyonun yoksul olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bunun adı kabile devletidir. Kabile reisi diyor, bu kanun isteseniz de istemeseniz de çıkacak. Kim diyor? kabile reisi diyor. Bir de reisin elemanları var. Kendi partisinin milletvekili. Kimse demiyor, bizim de bir irademiz var. Bunun adı kabile devletinin kabile reisi. Millet sizi buraya 19 Mayıs hareketleri yapın diye mi gönderdi yoksa milletin çıkarlarını koruyun diye mi gönderdi.

‘CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ABD'DEN 1500 SİLAH İSTİYOR’

Tutturmuş ‘Bizim 1500 silaha ihtiyacımız var. Kabile reisini korumak için. O kendi can ve mal güvenliğini korumak için Amerika'ya 'Bana 1500 silah ver. Korumalara vereceğim' diyor. ABD ile ilişkileri düzeltmek için lobi şirketlerine 77 milyon dolar ödediler. Hepsini kuruşu kuruşuna çıkardık. Lobi şirketleri de beni kandırdı diyecek. Fakir fukaranın parasını ödedin. Bir kabile reisi her önüne gelen tarafından kandırılıyorsa o kabileyi yönetemez. Biz onun için Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışacak, tarafsızlığını koruyacak birinin o koltuktan oturmasını istiyoruz. O kişiye hiç kimse bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır diyemez.

‘İŞÇİLER OHAL VAR DİYE GREVE ÇIKAMIYORLAR’

İşçi arkadaşlarımı düşünün 4 aydır maaş alamıyorlar. Bunların yatacak yeri yok. Greve de çıkamıyorlar OHAL var. Bir çiftçi eşi bana bir mektup verdi: Sayın Kılıçdaroğlu ben çiftçi eşiyim, sizden ricam çiftçilerin sessiz çığlıklarının sesi olmanız. Her türlü zarar ettik. Bankalardan kredi çektik. Yine olmadı. Biz çiftçiler bankaların esiri olduk. Avukatların eline düştük. Traktörlerimiz, evlerimiz hacizli. Şimdi de hapislere düşeceğiz. Bizim suçumuz ne? Çaresizim, tek çarem sizsiniz. Çiftçilerin banka borçlarına bir kolaylık gelsin. Erteleme için de bizden 5-6 bin lira para isteniyor. Biz ne yapacacağız? Biz çiftçiler yok olursak bütün ülke yok olur.

Tütüne, araçlara zam yapılıp, 3 mobil telefon şirketinin 5 milyar liralık borcu siliniyor. Çiftçinin en çok kullandığı şeker gübrenin fiyatı iki sene önce 400 liraydı şimdi 800 lira. İki sene önce mazot 3,5 liraydı. Bugün 4 lira 80 kuruş. Ne olacak çiftçinin, tır, kamyon şoförünün hali. Sen de sandığa gittiğinde sen beni perişan ettin ben de seni perişan edeceğim. Sana oy yok diyeceksin.

‘SIRBİSTAN KASABINDAN ET ALACAĞIZ’

Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edeceğiz. Kozaklı'dan dönerken Kırşehir'e uğradık. Bir vatandaşımızın taziyesine. Bana küçük bir not verildi. İthal etin girmesini istemiyorlar. Sırbistan'dan et alacağız. Bizim aklımıza Sırbistan kasabı geliyor. Katleden Miloseviç hapiste. Onunla tokalaşıyorsun. Bu etin saraya gitmesi lazım. Bunlar besmelesiz kesildi. Adam kul hakkı yemeye alışmış zaten.” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hak savunucularının suçlandığı iddianame kabul edildi

SONRAKİ HABER

Yonca Şık: AİHM, Türkiye’de hukuk varmış gibi davranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...