Öğrenci ve velilerden 'okulumu taşıma' eylemi

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde eylem yapan öğrenciler ve veliler, 'Okulumu taşıma', 'Önce okulumu yap' çağrısı yaptılar.

17 Ekim 2017 08:49
Paylaş

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bir aray gelen öğrenciler ve veliler “Barakada eğitime hayır", “Okulumu taşıma", “Önce okulumu yap" yazılı dövizler taşıdı. AVM ve rezidans yapılması için yıkılması planlanan okulun öğrencileri ve veliler, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın şu anki mevcut durumda okullarını değiştirmeden eğitim ve öğretimlerine devam etmesini sağlamanızı talep ediyoruz" dediler.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kurtuluş Ortaokulu ve Mahmut Şevketpaşa Ortaokulu velileri adına açıklamayı Dilber Kılıç Aslan gerçekleştirdi. Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Eğitim binalarının yıkılarak, öğrencilerinin Kurtuluş ve Mahmut Şevketpaşa Ortaokullarına taşınmasına tepkilerini dile getirmek için toplandıklarını söyleyen Aslan, "Bizler bu okullardaki çocukların anne ve babaları olarak çocuklarımızın yanlış yönlendirmelerle kaos ortamına sürüklenmesinden endişe ediyoruz. Bunun yanında Çocuklarınızın eğitimden soğumalarından ve moral motivasyonlarının düşmesinden de endişeliyiz.Sizlerden geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın şuan ki mevcut durumda okullarını değiştirmeden Eğitim ve Öğretimlerine devam etmesini sağlamanızı talep ediyoruz" dedi.

'İNŞAAT FİRMASI ÖĞRENCİLERİ ATÖLYELERDEN ÇIKARMADAN OKULU YAPABİLİR'

Aslan son olarak şunları söyledi:

"Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ülkenin ve Avrupa'nın hacim ve nüfus olarak en büyük prestij anlamında da dünyanın tanıdığı; Ülkemizi uluslararası alanda temsil eden, dünyanın her ülkesinden her yıl çok sayıda ziyaretçisi olan böyle bir okulun başka bir okula taşınması veya barakalarda eğitim görmesi mümkün olmamakla beraber Ülkemizin prestiji açısından da uygun değildir. Veliler olarak Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki inşaat firmasının bizlere ve bakanlığa verdiği sözü en kısa sürede yerine getirmesi talep ediyoruz. İlgili firmanın okul binalarını yapmadan kendi rezidanslarını yapmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu durum tüm tarafların ve bu üç okulların sorununu çözecek en kolay ve tek olan yoldur. İnşaat Firması öğrencileri atölyelerden çıkarmadan okulu yapabilir." 

Eylem esnasında polisler, velilere, öğrencilere ve gazetecilere genel bilgi taraması (GBT) uygulaması yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da polis merkezine bombalı saldırı: En az 32 ölü

SONRAKİ HABER

'Tapulu arazim' dediği yolu duvar örerek trafiğe kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa