Doğu ve Doğu Karadeniz'in yükseklerinde yoğun kar yağışı

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etki gösteriyor. Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt ve Ardahan kar altında kaldı.

17 Ekim 2017 08:06
Paylaş

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle başlayan kar yağışı, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Ardahan'ı etkisi altına aldı.

TRABZON

Trabzon'un Hayrat İlçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu, bölgede yaylalarda yaşayan ve kar yağışı nedeniyle doğada yiyecek bulamayan tilkiler köylere indi. Evlerinin önüne kadar gelen tilkileri de vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Of İlçesi Sarmaşık Köyü'nde etkili olan şiddetli fırtına ve kar yağışı köydeki birçok elektrik ve telefon direklerinin devrilmesine neden oldu. Direklerin devrilmesiyle köyde yaşanan elektrik kesintisinin giderilmesi için ekipler çalışma başlattı.

Trabzon'da kar
Trabzon'un Hayrat İlçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.
Tilki köylere indi
Doğada yiyecek bulamayan tilkiler köylere indi.
Trabzon Of'a bağlı sarmaşık köyünde fırtına ve kar nedeniyle direkler devrildi.
 Of'a bağlı Sarmaşık Köyü'nde fırtına ve kar nedeniyle direkler devrildi.

RİZE

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Badara Yaylası sabah saatlerinde beyaza büründü.  Bölgede kar kalınlığı 5 ile 10 santimetreyi buldu. Kar nedeniyle kentin 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı Geçidi ulaşıma kapandı. Kar yağışının sürdüğü ve kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Ovit Dağı Geçidi'nde Erzurum ve Rize tarafı karayollarında çok sayıda araç yolda kaldı. Bölgede ekipler iş makineleriyle kapanan yolda çalışma başlattı. Karayolları yetkilileri, özellikle Trabzon ve Erzurum yönüne gidecek araç sürücülerinin yanlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerektiği uyarısında bulundu.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde birkaç gündür devam eden soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla özellikle Zigana dağı olmak üzere yüksek kesimler beyaza büründü.

ARTVİN

Artvin'in Şavşat İlçesi yüksek kesimlerinde de kar yağışı başladı. Etikili olan yağış nedeniyle ilçede bazı karayolları ulaşımında aksamalar yaşandı.

BAYBURT

Soğuk havanın yaşandığı Bayburt'ta da kar yağışının henüz başlamadığı öğrenildi.

ARDAHAN’DA KAR VE FIRTINA

Ardahan'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışının ardından akşam saatlerinde çıkan fırtına hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde öğrenciler kırılan ağaç dallarının arasından okula gitmeye çalıştı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 5 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 20 santimi buldu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu 17 köy yolu ile bağlantı koptu. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yazlık lastiklerle ilerlemekte güçlük çekti.

Ardahan'da kar ve fırtına
Ardahan'da fırtına nedeniyle olumsuzluklar yaşandı.

Kar yağışının beraberinde getirdiği fırtına, kent merkezinde ve Ardahan- Artvin karayolu üzerindeki Sahara geçidi ile Ardahan- Posof karayolunun Ilgar geçidinde etkili oldu. Fırtına nedeniyle karayollarında görüş mesafesi sıfır metreye kadar düştü, bazı sürücüler aracını yol kenarına çekerek fırtınanın dinmesini bekledi. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü kent merkezinde yollardaki buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Yetkililer, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı özellikle sürücülerin dikkatli olmalarını istedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Üreticiler 3 ton zeytini protesto için bedava dağıttı

SONRAKİ HABER

Baydemir: Kitaba düşmanlık kitapsızların işidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...