17 Ekim 2017 07:52

ADYÜ Rektörü 'lüzumsuz bir meşguliyete' sebep olmuş

'Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç' diyen ADYÜ Rektörü Mustafa Talha Gönüllü 'Lüzumsuz bir meşguliyete sebep oldum' açıklaması yaptı.

Paylaş

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medya hesaplarından “Kadın ile tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçtur” sözlerini içeren skandal bir fetva paylaşmış, bunun üzerine istifası, görevden alınması çağrıları yapılmıiş ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Yeni bir açıklama yapan Gönüllü, "Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda" kalıbını kullandıktan sonra "lüzumsuz bir meşguliyete" sebep olduğunu söyledi. “Yanlış anlaşılacak bir konuydu” diyen Gönüllü, “Sosyal medyada bulunduğum üniversite çalışmalarımla ilgili paylaşımlara ağırlık vereceğim” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı fetva ile “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?​” diye soran Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir” demişti. 

'KEŞKE DAHA ÖNCE YAPSAYDIM' DEMİŞTİ

“Yabancı bir kadın ile tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunçtur” sözlerini içiren söz konusu fetvayı paylaşan Gönüllü, tepki gelmesi üzerine “Bu paylaşımı bir lüzum üzerine yaptım. Keşke daha önce yapsaydım diye düşünüyorum” diyerek, ilk paylaşımını savunan ikinci bir paylaşım yapmıştı.

'ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ DUYDUĞU BU ZAMANDA...'

Hakkında İstifa ve görevden alma çağrıları yapılan ve suç duyurusunda bulunulan Gönüllü, sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı. Gönüllü, şunları söyledi:

“Sosyal medyada, özellikle twitter ortamında kalitesiz ve çirkin yorumlara maruz kaldım. Esasen, niyetim insanları incitmek değildi. Olmaz da. İyilik düşünenlere de teşekkür ederim. Yanlış anlaşılacak bir konuydu. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda lüzumsuz bir meşguliyete sebep oldum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm insanların iyiliğini amaçlayan eğitim-öğretim işleri ile meşgul olup, sosyal medyada bulunduğumda üniversite çalışmalarımla ilgili paylaşımlara ağırlık vereceğim. Toplumun farklı yönlere çekeceği paylaşımlar yapmama yönünde azami dikkat sarf edeceğim.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

54. Ulusal Yarışma film seçkisi açıklandı

SONRAKİ HABER

Üreticiler 3 ton zeytini protesto için bedava dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...