16 Ekim 2017 15:29

Nar üreticileri mutsuz: Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz

Antalyalı nar üreticileri dalında 2-3 liraya satılan ürünlerin emeklerini karşılamadığını söylüyor.

Paylaş

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, çekirdeksiz nar hasadı başladı. Bu yıl 5 bin tona yakın rekolte beklenirken, üreticiler, dalında kilosu 2-3 liraya alıcı bulan nardan emeklerinin karşılığını alamadıkları için yakınıyor.

Gazipaşa’da 400- 600 rakımdaki Doğanca, Esenpınar, Çakmak, Çile, Yeşilyurt ve Çörüş Mahallelerinde toplam 2 bin 150 dekar alanda nar üretimi yapılıyor. Bu bahçelerin 1150 dekarlık kısmında çekirdeksiz nar üretiliyor. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Çiftçilerimiz, Gazipaşa’da 4 bin ton civarında nar rekoltesi elde ediyor; ama masrafı olduğu için çiftçiler fiyatlardan memnun değil. Dalında kalmıyor; ama fiyat yerini bulmadığı, bahçede alan tüccarların çok kazanmasından dolayı çiftçilerimiz dertli. Bizler de bu sorunların çözümü için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Antalya Ticaret Borsasının (ATB) 2009 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiraladığı 20 bini zeytin, toplam 23 bin ağacın bulunduğu 2 bin 630 dönümlük Vakıf zeytinliğinde, zeytin toplama sezonu başladı. Vakıf zeytinliğinde, geçen hafta sonu yağan son yağmurların ardından, yaklaşık 2.5 ay sürmesi beklenen zeytin toplama işlemine başlandı. Zeytinpark Genel Müdürü Vahdet Narin, Bu yılki zeytin üretiminin bölge genelinde fazla olmasından dolayı fiyatın geçen yıl ile aynı ya da bir miktar düşük olabileceğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beykoz'da mahalleli yolu trafiğe kapattı

SONRAKİ HABER

ABD konsolosluk çalışanının eşi ve kızı serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...